![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
staram się zrobić kalkulator cen online, lecz niestety słabo u mnie z javascript. ![]() Zamieszczam moje dotychczasowe wypociny i liczę, że to forum będzie pełne ludzi którzy zrobili by takie coś w kilka minut.
Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z góry dziękuję za pomoc. pozdrawiam Ale pomoc w czym? Napisaniu gotowca? Napisz co sprawia Ci problem to postaramy się pomóc. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Największy problem mam z tym, że nie wiem co dodać żeby to działało. Próbowałem dopisywać kody JS/PHP wg różnych poradników oraz edytować jakieś gotowce, które znalazłem na googlach, ale do tej pory z mizernym skutkiem. Reasumując nie potrafię stworzyć kodu JS/PHP, który byłby odpowiedzialny za przeliczanie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo dobry i fajny kurs = praktyczny
Drugi ciekawy Zapoznaj się z tym i poszukaj bo jak podstaw nie masz to nic nie zrobisz ![]() |
|
|
![]()
|
|
Po studiowałem trochę te poradniki i coś stworzyłem:
Tylko nigdzie nie mogę znaleźć jak zastąpić Kod var sloty = 12; na Kod var sloty = [ilość slotów z formularza]; Pomożecie? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
getElementById
parseInt -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wyszło mi coś takiego, ale niestety nie działa
Kod <script type="text/javascript"> var sloty = document.getElementById("sloty").value); var cena = 0.40; document.write(cena * sloty); </script> Co to jest źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 371 Pomógł: 18 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyszło mi coś takiego, ale niestety nie działa Kod <script type="text/javascript"> var sloty = document.getElementById("sloty").value); var cena = 0.40; document.write(cena * sloty); </script> Co to jest źle? tu masz na pewno nawias źle :
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 43 Dołączył: 8.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dawcio100 już za pewne nie jest zainteresowany rozwiązaniem jego problemu (data ostatniego logowania - 31.01.2011).
Może komuś się przyda do czegoś (?):
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:17 |