![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Potrzbuję utrzymać sesje na subdomenie - tzn. loguję się na stronie głównej, przechodzę na domenę i dalej jestem zalogowany. I na odwrót. Loguję się na subdomenie, przechodzę na główną i dalej jestem zalogowany.
Szukałem podobnych tematów, coś tam działało ale nie do końca - np. nie mogłem się wylogować z subdomeny. Proszę o jakieś wskazówki i gdzie umieścić jaki kod, czy w stronach subdomeny czy głównej, czy tu i tu. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Upewnij się, że ciasteczko z identyfikatorem sesji jest ustawione na domenę .domena.pl (kropka na początku), a nie domena.pl.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest ustawione na .domena.pl ale tak jak wspomniałem dziwne rzeczy się dzieją. Gdy wylogowuję się na subdomenie to niby wylogowuje ale jak odświeżę stronę to ponownie jestem zalogowany...
EDIT: Ok logowanie działa ale mam problem z wylogowaniem. Jak wyloguję w subdomenie to wylogowuje tylko w domenie. Jak wyloguję w domenie to wylogowuj w domenie ale na subdomenie jest sesja :/ Przy czym zaznaczam, że plik wykonujący wylogowanie jest na domenie, to pewnie ma jakieś znacznie? Na wylogowanie mam taki kod: Ten post edytował deha21 31.01.2011, 19:37:06 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 2 Dołączył: 3.01.2007 Skąd: Żory Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o
ini_set('session.cookie_domain', 'domena.pl'); Pozdrawiam -------------------- Angielski dla specjalistów: www.anglobiznes.pl
Wydawnictwo językowe: www.eprofess.pl |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:06 |