![]() |
![]() |
-Misiek1604- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam 2 pliki
1 plik) miasto np Kraków w nim deklaruję zmienną krakow (<?php $miasto = $_POST['krakow']; ?>) 2 plik) nawigacja w nim chcę wywołać zmienną kraków aby utworzyć link (<a href="<?php echo $miasto ?>_kontakt.php" >Kontakt</a>) Niestety gubię się w temacie, szukałem po forach ale ciężko mi trudniejsze tematy zaadaptować do mojego problemu. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
include(1plik.php); ?
-------------------- |
|
|
-Misiek1604- |
![]()
|
Goście ![]() |
nie nie
przedstawię dokładniej ==(plik1)== kraków.php
==(koniec plik1)== ==(plik2)== lewa.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No i w czym problem? Pamiętaj, że $miasto będzie miało wartość tylko wtedy gdy był wysłany formularz.
-------------------- |
|
|
-Misiek1604- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To czemu dane z posta chcesz wyświetlać bez ich przesyłania?
-------------------- |
|
|
-Misiek1604- |
![]()
|
Goście ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dobrze to napisz dokładnie, prostymi słowami co chcesz osiągnąć.
to przypisuje zmiennej miasto wartość zmiennej $_POST['krakow'], a że jest pusta to ustawia na pustą -------------------- |
|
|
-Misiek1604- |
![]()
|
Goście ![]() |
chce utworzyć link który ma wyglądać tak
jak tworzę go w jednym pliku np: to wszystko gra, ale jeżeli próbuję pobrać zmienną "krakow" z innego pliku to już nie hula |
|
|
![]()
|
|
1plik.php
2plik.php musi działać -------------------- |
|
|
-Pan Gąbka- |
![]()
|
Goście ![]() |
miasto.php
nawigacja.php
Nie wiem o co Ci chodzi bo jestem zmęczona, ale mam nadzieje że pomogłam |
|
|
-Misiek1604- |
![]()
|
Goście ![]() |
Robię tak jak napisałeś i nie działa nie odczytuje zmiennej z pierwszego pliku.
===plik1===
===plik1 koniec==== ===plik2=== ===plik2 koniec==== Za to jak umieszczę wszystko w jednym pliku to bez problemu odczytuje wartość i wszystko gra. Może coś z zasięgiem zmiennej trzeba zmienić? ==działa ale przy umieszczeniu zmiennej w tym samym pliku ==
==działa==== |
|
|
-Misiek1604- |
![]()
|
Goście ![]() |
Robię tak jak napisałeś i nie działa nie odczytuje zmiennej z pierwszego pliku. ===plik1===
===plik1 koniec==== ===plik2=== ===plik2 koniec==== Za to jak umieszczę wszystko w jednym pliku to bez problemu odczytuje wartość i wszystko gra. Może coś z zasięgiem zmiennej trzeba zmienić? ==działa ale przy umieszczeniu zmiennej w tym samym pliku ==
==działa==== widziałem na innym forum taką sugestię ob_start + include + ob_end_clean jak zaadaptować taką technikę do mojego przykładu ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 22:56 |