![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witajcie mam np. 100 piksli w kolorach R,G,B w formie tekstowej zapisanych w jakimś pliku. Czy jest jakaś funkcja umożliwiająca narysowanie z tych piksli zdjęcia ? i zapisanie go w formacie .jpg albo .png ?
Pozdrawiam i czekam na podpowiedzi -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie, że taka możliwość jest.
Musisz wykorzystać jakąś bibliotekę do obsługi grafiki - GD, ImageMagick. ImageMagick podobno lepsze, podobno bo nigdy nie używałem niestety. -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak masz zapisane te piksele? Może szybciej będzie je po prostu uzupełnić o nagłówek i zapisać w binarnej formie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 281 Pomógł: 3 Dołączył: 8.06.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogólnie chce sobie wczytać zdjęcie i zmienić odrobinę odcienie poszczególnych piksli a następnie zapisać całe zdjecie do pliku
co do biblioteki GD żadnej ciekawej funkcji nie znalazłem -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh... nie mam siły przekonywać Cię, że jest w manualu jest mnóstwo funkcji które powinny Cię zainteresować przy tym co chcesz zrobić.
Przejrzyj sobie kod tego tego -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
dla potomnych:
dzięki za odpowiedzi ![]() -------------------- Cokolwiek zostanie upuszczone na uklad elektroniczny, spadnie zawsze tam gdzie wyrzadzi najwiecej szkody.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 04:37 |