![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam kod który zapisuje mi newsy do kolejnych plików *.txt
I szukam skryptu który by otwierał wszystkie pliki po kolei na stronie on najstarszego na dole. Który otworzy wszystkie pliki z folderu z rozszerzeniem *.txt. Proszę o pomoc w php jestem zielony...
Powód edycji: [nospor]:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A na początek weź zobacz sobie glob z maską na txt. Przyda się podczas wyłuskiwania plików z katalogu.
@bottom: turbo pascal, aclogo, c/c++, java, html, css, javascript. Dopiero potem stwierdziłem, że może zacznę coś dynamicznego po stronie serwera, gdy można było jako projekt skrobnąć serwis www ![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam was ale ja nie za bardzo to łapie.. ;/
Umiem otworzyć jeden określony plik *.txt i go wyświetlić. Ale ja potrzebuje wszystkie zawarte w katalogu... I właśnie tego nie mogę złapać czytałem to co podaliście, ale ja nie wiem, nie umiem tego złączyć w całość. ;/ Ps. Od czego zaczęliście naukę php...? Ten post edytował Matiz2401 28.01.2011, 12:07:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Jak nie łapiesz przykładów pod podanymi linkami (co najmniej jeden listuje zawartość katalogu - wystarczyłoby dopisać otwieranie i pobieranie zawartości pliku) to faktycznie zacznij naukę php
![]() Ja zaczęłam od algorytmiki połączonej z "drukowaniem" choinek i innych ciekawych pierdółek w turbo pascalu. Potem c/c++. Od czegokolwiek byś nie zaczął nauki - algorytmika (moim zdaniem) to baaaardzo przydatna podstawa. |
|
|
![]()
|
|
Napisałem coś takiego ale to otwiera konkretny plik ;/ A ja potrzebuje jakikolwiek plik zawarty w katalogu.... Nie umiem tego zrobić lecz jest mi to szybko potrzebne, nie mam za bardzo czasu na rozczytywanie się i uczenie... (Choć w najbliższym czasie planuje naukę php) Proszę napiszcie mi jakiś konkretny skrypt który przeszuka katalog i wyświetli zawartość plików *.txt. Proszę... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie ma problemu, tylko przeniose na właściwy dział.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Wicepsik 28.01.2011, 13:23:04 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję wam wszystkim!!!
Ale właśnie dałem rade sam, przerobiłem wyświetlacz galerii który miałem wcześniej.. ![]() Dziękuje i oczywiście plusy dla wszystkich.. ![]() Ten post edytował Matiz2401 28.01.2011, 14:24:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 23:22 |