![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Najlepiej chyba będzie jak pokażę jak mam zbudowaną bazę danych: Tabela `zlecenia`: [ id ], [ dane1 ], [ dane2 ], [ dane3 ], [ status ], [ pracownicy ] Tabela `pracownicy`: [ id ], [ dane1 ], [ dane2 ], [ dane3 ], [ group ] Oczywiście jest to tak mniej więcej podane, bo zamiast "dane1" czy "dane2" mam inne pola, ale to nieważne. Mam podstronę "Zarządzaj zleceniami", w której użytkownik o grupie >= 3, ma prawo przydzielać pracowników do zleceń. Tabelka na podstronie wygląda mnie więcej tak:
I jak widać, w polu tabeli "pracownicy" pobieram wszystkich pracowników i daję ich do selecta. Następny wiersz to pole "Opcje", w której jest opcja "Zapisz", która po naciśnięciu dodaje do bazy to co wybraliśmy w select. Problem polega na tym, że (tak jak wcześniej pisałem) chcę zrobić możliwość przydzielania wielu pracowników do zlecenia. Pobieram dane używając $_POST i zapisuję to do bazy. Krótko mówiąc: nie wiem jak to zapisywać wszystko w jednym polu (`pracownicy`), a później pobierać. Myślałem coś nad dodawaniem w formie "pracownik1, pracownik2", ale jak później to pobrać i wyświetlić? explode? ;/ Za pomoc będę niezmiernie wdzięczny! Pozdrawiam. Ten post edytował emajl22 27.01.2011, 20:08:11 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:46 |