![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od razu do pytania przejdę:
Oto kod. Kod $(".boxin1").click(function(){ $(".boxin").show(500); }); $(".boxin").click(function(){ $(".boxin").hide('normal'); }); }); A oto fragment kodu php
Ogólnie chodzi o to, że klikając na diva o klasie .boxin1 pokazuję diva o kalasie boxin, i kiedy kliknę na boxin to boxin znika. To jest dla mnie prostew i zrozumiałe. Ale takich div będzie co najmniej kilka, będą się zmieniać, i są generowane z bazy danych. jeżeli wierszy w tabeli jest więcej, to klikając w boxin1 wyświetlam div o klasie boxin1 w każdym z tych wierszy tabeli, jeżeli przerobię to na id zamiast class, to musialbym stworzyć kilka(naście) takich funkcji. Ja bym chciał tak:
I żeby funkcja JS sama wiedziała że gdy kliknę boxin1_12 to ma wyświetlić diva o id boxin12. Jakieś porady wskazówki gotowiec*? ;-) Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam ![]() PS. z Tym gotowcem to żart ;-] Ten post edytował thurinon 28.01.2011, 15:17:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ten post edytował Wicepsik 27.01.2011, 20:05:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 2 Dołączył: 8.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Znalazłem coś takiego:
Kod <script> $("div.boxin").click(function(){ var id = $(this).attr("id") $("div#showed".id).toggle("500"); }); //div klikany ma id="1" a div który ma się pokazać ma id="showed1" </script> teoretycznie powinno działać, ale nie działa. Zero reakcji ;/ @Wicepsik Dzięki za zainteresowanie, ale po pierwszym kliknięciu , div znika, i nie da się go "pojawić" ponownie. chyba że poprzednią metodą, ale wtedy przywracam wszystkie divy. Ten post edytował thurinon 27.01.2011, 22:24:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Boże wszechmocny dodaj mi sił...
Sprawdź konsolę błędów bo masz błąd składni. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Gotowe
@wookieb No dobra przepraszam, ale strasznie zmęczony byłem i nie miałem siły już grzebać, a o JS nie wiem praktycznie nic. Ale i tak kliknę pomógł bo pomogła Twoja rada ![]() a to dla potomnych: Dla takiej tabelki -
a Poniżej taki kodzik JS który za wszystko odpowiada Kod <script> $("div.boxin").click(function(){ var id = $(this).attr("id"); //pobieranie id klikniętego elementu $("div#showed"+id).toggle("500"); // Dopisywanie id klikniętego elementu, do id elementu ukrywanego || Tutaj to 500 to szybkość z jaką pojawia się i znika nasz div }); </script> //jak ktoś to skopiuje żywcem to nie zadziała ze względu na komentarze :-] No i w ten sposób, bez względu na ilość divóv do pokaż/ukryj zawsze pojawia się jeden o odpowiednim div ;-) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 08:41 |