![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuje porady odnosnie zapisu w pliku .htaccess. Otóż mam taki adres: www.domena.pl/dodaj_firme.php?action=nowa_firma chciałbym otrzymać: www.domena.pl/dodaj/nowa_firma niestety nie wychodzi mi coś... z zapisu: RewriteRule ^dodaj-([^-]*)$ dodajesz_firme.php?action=$1 [L] otrzymuję domena.pl/dodaj-nowa_firma z myślnikiem nie ma problemu -jeśli zamiast myślnika dam ukośnik czyli: RewriteRule ^dodaj/([^-]*)$ dodajesz_firme.php?action=$1 [L] to po wpisaniu adresu "www.domena.pl/dodaj/nowa_firma" wyświetla rozjechaną stronę tak jakby nie było css lub coś w podobie czy potrafi mi ktoś to wytłumaczyć? a najlepiej przedstawić poprawną regułe którą należy umieścić w pliku .htaccess |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy nie używasz ścieżek względnych przy załączaniu css.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 1 Dołączył: 5.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 573 Pomógł: 6 Dołączył: 21.07.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Otóż mam taki adres: www.domena.pl/dodaj_firme.php?action=nowa_firma chciałbym otrzymać: www.domena.pl/dodaj/nowa_firma to po wpisaniu adresu "www.domena.pl/dodaj/nowa_firma" wyświetla rozjechaną stronę tak jakby nie było css lub coś w podobie A skąd przeglądarka ma wiedzieć, że plik domena.pl/dodaj_firme.php?action=nowa_firma znajduje się w katalogu głównym? Z adresu wie, że powinien być w katalogu dodaj/ jeżeli strona się wyświetla jak piszesz zmień ścieżkę do pliku css. jeśli masz: 'css/style.css' na: '../css/style.css' -------------------- I welcome you on the Internet >>> Design by Malina
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mieliście rację, poprawiłem ścieżkę do pliku css i wszystko wyświetla się poprawnie.
Niby nic, a znaczy wiele:) Serdeczne dzięki!!! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:46 |