![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 9 Dołączył: 14.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o dodanie do wszystkich userow danych.
Struktura bazy to : user | ilosc | aktywnosc Usera wyciaga z innej bazy i tutaj problemu nie ma, gorzej z pozostalymi dwoma - tutaj tylko bedzie 1 lub 0 w zaleznosci od aktywnosci. Formularza chyba nie musze pokazywac, podobnie jak polaczenia z baza ![]() Dana $ile to zliczenie ilu userow aktualnie znajduje sie w bazie, myslalem, aby zrobic to w petli, ale nic nie pokazuje. Juz nie wiem jak to ugryzc. Kod $ile = $_POST['ile'];
while ($ile){ $nick = $_POST['user']; $ilosc = $_POST['ilosc']; $aktywny = $_POST['aktywny']; $ins = @mysql_query("INSERT INTO oblegi SET user='$nick', ilosc='$ilosc', aktywny='$aktywny'"); if($ins) echo "Rekord został dodany poprawnie"; else echo "Błąd nie udało się dodać nowego rekordu"; } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 73 Pomógł: 9 Dołączył: 14.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmienilem jak radziles, ale dodaje tylko ostatniego usera.
Aby nie bylo, dodaje jeszcze formularz. Moze tutaj powinienem cos zmienic? Kod echo ('<form action="ad.php" method="post">'); $ilosc = mysql_query ("SELECT SUM(user) FROM user"); $ilosc = mysql_fetch_assoc ($ilosc); $ile = $ilosc['SUM(user)']; $zapytanie = mysql_query("SELECT * FROM user") or die("Błąd w zapytaniu!"); echo ('<table>'); while($r = mysql_fetch_array($zapytanie)) { $user = $r['user']; echo ('<tr><td> '.$user.' </td> <input type="hidden" value="'.$user.'" name="user"><input type="hidden" value="1" name="ilosc" /> <td><input type="text" value="1" name="aktywny" size="1" /></td></tr>'); } echo ('</table><br /><br /><input type="submit" value="dodaj" /></form>'); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj o tablicach wysyłanych metoda $_POST
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 13:08 |