![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Od ostatniego czasu udało mi się popchnąć mój skrypt jednak napotkałem parę problemów.
Pragnę zauważyć, że skrypt jest gotowy do testu i jest przykładowy tekst do konwertowania. 1. Nie jestem w stanie stworzyć regex'a do Cytat Dostępne rodzaje:Obrońca,Zwiadowca,Ostrze zmroku,Ostrze pieśni,Mistyczny łucznik,Śnieżna pantera,Księżycowy łuk Dostępne rodzaje mogą zawierać maksymalnie 10 pozycji. Są to nazwy typu \w{4,10}\s\w{4,10} cos spacja cos. Ten ciąg jak mówiłem może mieć max 10 pozycji i nie mam pomysłu jak mogę takie coś ukazać:/2. Chciałem również dowiedzieć się czy mogę wartości z 'Dostępne rodzaje' dopasować do switch'a? Bo chciałbym np wyprowadzić obrazek do każdej poszczególnej jednostki. 3. i ogólnie wszystkie surowce. Otóż jak widać Output to kamień z małej litery. Czy da się zrobić dużą albo pobrać samą wartość regex'a? 4. Cytat Bohater Aust Ogt ma poziom 46 i dowodzi:353 3 na Mistyczny łucznik poziomie,353 3 na Księżycowy łuk poziomie,353 3 na Mistyczny łucznik poziomie,353 3 na Księżycowy łuk poziomie,353 3 na Mistyczny łucznik Wyciąganie takich wartości regex'em jest możliwe? Maksymalna ilość opcji to 6 maksymalna liczba to 999 maksymalna 2 liczba to 7. Chciałbym potem przedstawiać to w sposób.Bohater Nazwa ma poziom \d{2} i dowodzi 353 jednostkami mistyczny łucznik na poziomie 3 Bardzo dziękuję za każdą odpowiedź. Proszę również o zerknięcie z grubsza na kod czy 'może być'.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
1) A nie lepiej zrobić explode po przecinku?
2) A po co switch w pętli? wystarczy str_replace lub preg_replace 3) Nie rozumiem o co Ci chodzi. 4) Jest możliwe, ale lepiej sobie moim zdaniem podzielić to na to co przed i po dwukropku, a potem to co po dwukropku dzielić na to co przecinkiem oddzielone i dalej już nie powinno być problemu. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 2.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1)Na pewno skaleczyłem to ale nie wiem jak to zrobić. Jak pobrać to za : ?
3) tekst wprowadzany to jest np. kamień z małej litery a ja chcę żeby pokazał to z dużej litery lub aby pokazał mi samą wartość (liczbę) 2) Napisałem skrypcik, które by zamieniał te nazwy potem na obrazki
Tyle, że nie chce zadziałać jest on w obrębie
Nadal nie wiem jak zrobić regex'a do tego 1 punktu. Może explode(',' ,'') ale nie wiem jak pobrać cały wiersz. Jak mówiłem można mieć tam maksymalnie 10 typów. Nazwy składają się z 1 do 3 członów. W tabeli array są wszystkie nazwy i nie wiem jak to zrobić. Na razie udało mi się zrobić funkcję, która zamienia nazwę na obrazek i nazwę. Może ktoś mi doradzić jak ten skrypt można zrobić łatwiej? Być może są zbęde funkcje preg_match i może da się zrobić to w łatwiejszy sposób. Bardzo dziękuję za pomoc. Proszę o pomoc W górę Nadal potrzeba pomocy ![]() Ten post edytował Wertas 26.01.2011, 15:26:39 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:26 |