Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> Faksy w PHP
Portiso

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Mam pytanie czy jest jakaś możliwość wysyłania faksów w połączeniu z php? Może jest jakieś oprogramowanie które trzeba zainstalować na serwerze i w połączeniu z php można wysylać faksy? Proszę o odpowiedź bo szukalem wszędzie na google i nic nie znalazłem.
Go to the top of the page
+Quote Post
enceladus

-----

Qrcze - bez przesady php nie jest do wszystkiego... bo jeśli tak będzie - to będzie do niczego. Jeśli zaś chodzi o faxy to (przynajmniej po Linuxem) musisz zainstalować serwer faxowy. Nigdy tego nie robiłem, ale jak znam linuxa to taki serwer z linii koment przyjmnie polecenie wysłania jako fax pliku txt, pdf pod podany numer - to już można z poziomu php oprogramować.
Jeśli zaś chodzi o google - uwierz - w kategorii komputery można w nich znaleźć wszystko .... trzeba tylko dobrze zadawać pytania.... ciekawe czy jest jakieś szkolenie z wydajnego zadawania zapytań do googli smile.gif

--------------------
Enceladus
Warsztat: bez warsztatu
Aktua
+Quote Post
Portiso

-----

Cytat
Qrcze - bez przesady php nie jest do wszystkiego... bo jeśli tak będzie - to będzie do niczego. Jeśli zaś chodzi o faxy to (przynajmniej po Linuxem) musisz zainstalować serwer faxowy. Nigdy tego nie robiłem, ale jak znam linuxa to taki serwer z linii koment przyjmnie polecenie wysłania jako fax pliku txt, pdf pod podany numer - to już można z poziomu php oprogramować.
Jeśli zaś chodzi o google - uwierz - w kategorii komputery można w nich znaleźć wszystko .... trzeba tylko dobrze zadawać pytania.... ciekawe czy jest jakieś szkolenie z wydajnego zadawania zapytań do googli smile.gif

Dzieki za informacje. Szukalem w google na prawde z roznymi zapytaniami i to w jezyku angielskim. Troszke mi pomogles wiesz moze jak ten serwer faksowy sie nazywa?
+Quote Post
FiDO

Grupa: Przyjaciele php.pl

-----

http://www.google.com/search?q=linux+fax+server

--------------------
Brak czasu :/
+Quote Post
paszczak

-----

Spotkałem się z takim modułem do wysałania faksów napisanym pod nuka ale czy działał to nie mam pojęcia chyba mam go gdzieś na dysku jak znajdę i bedziesz zainteresowany mogę podesłać:)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:54