![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie czy jest jakaś możliwość wysyłania faksów w połączeniu z php? Może jest jakieś oprogramowanie które trzeba zainstalować na serwerze i w połączeniu z php można wysylać faksy? Proszę o odpowiedź bo szukalem wszędzie na google i nic nie znalazłem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 0 Dołączył: 19.11.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Qrcze - bez przesady php nie jest do wszystkiego... bo jeśli tak będzie - to będzie do niczego. Jeśli zaś chodzi o faxy to (przynajmniej po Linuxem) musisz zainstalować serwer faxowy. Nigdy tego nie robiłem, ale jak znam linuxa to taki serwer z linii koment przyjmnie polecenie wysłania jako fax pliku txt, pdf pod podany numer - to już można z poziomu php oprogramować.
Jeśli zaś chodzi o google - uwierz - w kategorii komputery można w nich znaleźć wszystko .... trzeba tylko dobrze zadawać pytania.... ciekawe czy jest jakieś szkolenie z wydajnego zadawania zapytań do googli ![]() -------------------- Enceladus
Warsztat: bez warsztatu Aktua |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Qrcze - bez przesady php nie jest do wszystkiego... bo jeśli tak będzie - to będzie do niczego. Jeśli zaś chodzi o faxy to (przynajmniej po Linuxem) musisz zainstalować serwer faxowy. Nigdy tego nie robiłem, ale jak znam linuxa to taki serwer z linii koment przyjmnie polecenie wysłania jako fax pliku txt, pdf pod podany numer - to już można z poziomu php oprogramować.
Jeśli zaś chodzi o google - uwierz - w kategorii komputery można w nich znaleźć wszystko .... trzeba tylko dobrze zadawać pytania.... ciekawe czy jest jakieś szkolenie z wydajnego zadawania zapytań do googli ![]() Dzieki za informacje. Szukalem w google na prawde z roznymi zapytaniami i to w jezyku angielskim. Troszke mi pomogles wiesz moze jak ten serwer faksowy sie nazywa? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spotkałem się z takim modułem do wysałania faksów napisanym pod nuka ale czy działał to nie mam pojęcia chyba mam go gdzieś na dysku jak znajdę i bedziesz zainteresowany mogę podesłać:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 07:54 |