![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2008 Skąd: SEO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam do was pytanie jakie stosujecie sposoby na zabezpieczanie swoich stron w przypadku ewentualnego włamania ?
Ja np. zmieniam standardowe scieżki do panelu admina i jego nazwe, tak samo dla pliku w którym przetrzymywane jest haslo a w standardowym wpisuje fałszywe dane, w starym panelu admina gdy ktoś w niego kliknie automatycznie zostaje wysłana do mnie wiadomość że ktoś wszedł i automatycznie banuje ip osoby która w niego klikneła jakie wy macie jeszcze ciekawe sposoby ? -------------------- Zapraszam na stronę spambot.pl znajdziesz na niej programy dla webmasterów służące do reklamowania, pozycjonowania, katalogowania swoich stron
SEO SEO SEO |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 733 Pomógł: 4 Dołączył: 11.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To co to za zabezpieczenie skoro trzymasz hasło w pliku?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat ak samo dla pliku w którym przetrzymywane jest haslo a w standardowym wpisuje fałszywe dane, to jest jakis standardowy plik do przetrzymywania hasla? No patrz, tyle lat programuje a nie wiedzialem ![]() Tak pozatym to ja myslalem ze hasla to się w bazie trzyma :/ znowu lipa ![]() no chyba, że mówisz o haśle do bazy ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2008 Skąd: SEO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodziło mi że zmieniam plik config.php na inną nazwe w którym znajduje się hasło do bazy nie do panelu admina
-------------------- Zapraszam na stronę spambot.pl znajdziesz na niej programy dla webmasterów służące do reklamowania, pozycjonowania, katalogowania swoich stron
SEO SEO SEO |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
config.php - nie wiedzialem ze to jest standard
No ale tak jak napisal adrianozo Cytat To co to za zabezpieczenie skoro trzymasz hasło w pliku? Jak ktos ci sie wlamie na serwer to przejrzy każdy plik. A jak sie nie wlamie to mu bedzie zwiasac czy ty trzymasz konfiguracje w config.php czy supertajneprzezpoufne.php
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak pozatym to ja myslalem ze hasla to się w bazie trzyma :/ znowu lipa A plik to nie baza danych? ![]() Co do tematu... jakiś tam sensowny poziom zabezpieczenia dadzą Ci jedynie rozwiązania typu ionCube. Jakieś zaśmiecanie kodu fałszywymi hasłami spowoduje jedynie powstanie wielkiego banana na twarzy paskudnego włamywacza - ewentualnie pokusi się o napisanie dlaczego autora "zabezpieczeń" za... |
|
|
![]()
|
|
Cytat A plik to nie baza danych? Dobrze, że nie widziales zdan typu"Gdzie trzymac dane, w plikach czy w bazie" "Dane zapisuje w pliku ale chciałbym przenieśc się na baze" Tak, czepiasz się i to cholernie bez sensu. Pozatym baza potrafi też operować nie tylko w pliku. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:38 |