![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 5 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Mam takie pytanie do znawców php.
Chciałbym się dowiedzieć jak moge zrobić powiadomienie email np 7 i 3 dni przed końcem upływu jakiegoś tam terminu. Ja bym to rozwiązał tak że podczas gdy klient się loguje to php przelicza ile zostało do końca i jak jest mniej niz 7 to wysyła emaila i potem znowu jak jest miej niz 3 to jeszcze raz. No ale problem jest w tym że jak to zrobić jeżeli ktoś się nie loguje co dziennie na swoje konto a powiadomienie musi zostać wysłane ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Skorzystaj z CRONa. A do niego podepnij skrypt, który będzie wyszukiwał Ci adresy e-mail do dzisiejszego powiadomienia i wyśle do nich odpowiednie wiadomości.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 5 Dołączył: 12.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli mam napisać skrypt któr będzie pobierał terminy wszystkich userów i temu komu wypada 7dni i 3dni do konca to temu ma wysłać email a w crona mam wpisać zeby ten skrypt wykonać np co 24 godziny?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Nie mam pomysłu na inne rozwiązanie, które nie będzie uzależnione od logowania się kogokolwiek gdziekolwiek
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Dziekuję ślicznie za pomoc
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 237 Pomógł: 17 Dołączył: 1.11.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oczywiście na serwerze musisz mieć możliwość włączenia zadań cyklicznych cron, ewentualnie możesz spróbować z pseudo Crona np na stronie http://www.setcronjob.com/ masz darmowego Crona, wystarczy że napiszesz prosty skrypt który wyciąga z bazy wszystkie adresy email użytkowników i rozsyła każdemu z kolei emaila z przypomnieniem.
-------------------- Wyszukiwarka noclegów w Polsce i zagranicą.
Najlepszy katalog turystyczny wspomagający pozycjonowanie i promocje stron. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.08.2025 - 18:45 |