![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 25.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam problem z praktycznym zastosowaniem tego pakietu.Problem ten wynika z braku doświadczenia z obiektowym PHP. Nie potrafię połączyć funkcjonalności tej biblioteki.Podane w pakiecie przykłady pokazują pojedyncze metody tj:resize,watermark,border i kilka jeszcze innych według schematu:pobierz obrazek->skaluj->wyświetl/zapisz Zależy mi na zastosowaniu według tego schematu: Pobierz obrazek->dodaj watermark->przeskaluj->zapisz Poniżej użyta przeze mnie klasa i sposób jej zastosowania. Kod /** * Image_Tools */ class ResizeImageClass{ function ResizeImage($imagename,$width,$height,$fileName){ require_once 'Image/Tools.php'; // creates an instance of Thumbnail tool object $thumb = Image_Tools::factory('thumbnail'); if (PEAR::isError($thumb)) { echo $thumb->toString(); exit; } // sets the image $thumb->set('image',$imagename); // set the dimension $thumb->set('width', $width); $thumb->set('height', $height); $thumb->set('method', IMAGE_TOOLS_THUMBNAIL_METHOD_SCALE_MIN, 1); // $thumb->display(IMAGETYPE_JPEG); $err =$thumb->save( dirname(__FILE__) .$fileName,IMAGETYPE_JPEG,true); if (PEAR::isError($err)) { echo $err->toString(); exit; } } } $newImage=new ResizeImageClass; $newImage->ResizeImage($imagename,230,346,"/saved/medium/".$fileName); Zależy mi na umieszczeniu w tej klasie metody dodającej znak wodny. Adres strony dokumantacji http://pear.php.net/package/Image_Tools/docs/latest/ Będę wdzięczny za pomoc.Swoją drogą tej bibliotece należy się kilka słów więcej na forum ponieważ oferuje bardzo ciekawe możliwości a uzyskane obrazy charakteryzują się dobrą jakością przy dość dobrym zoptymalizowaniu rozmiaru.
Powód edycji: [wookieb]: Przenosze
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:18 |