![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pytanie w jaki sposób poprawnie zrobić update obiektu w bazie (chodzi tu o zapis formujlarza). Chodzi tu o to żeby dwóch użytkowników mogło zmienić coś w jednym rekordzie tylko w taki sposób, że pola których nie ruszają mają pozostać niezapisane, a tylko pola zmodyfikowane. Proszę o odpowiedź.
Ten post edytował blackroger 24.01.2011, 18:36:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 176 Pomógł: 0 Dołączył: 8.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to przecież nie rozwiązuje problemu.
Chodzi takie coś: Jest dwóch użytkowników na jednym koncie w aplikacji. Z dwóch różnych przeglądarek. Logują się na jedno konto. I teraz jeden odpala formularz edycji rekordu1 i gdzieś idzie. Drugi też odpala formularz rekordu1 i w tym czasie zmienia go i zapisuje do bazy. Pierwszy wraca i zmienia jedną rzecz i zapisuje. Chcę aby w tym momencie została zapisana tylko jedna rzecz tego drugiego użytkownika. Czy da się takie coś zrobić? Nie chcę żeby doszło do zapisania starego formularza na nowy i żeby zostały zmienione faktycznie w bazie tylko te elementy które zostały faktycznie zmodyfikowane, a nie te, które zostały bezmyślnie wysłane Ten post edytował blackroger 24.01.2011, 19:21:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 91 Pomógł: 13 Dołączył: 23.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie uscislasz to nie dziw sie ze nie dostajesz dobrych odpowiedzi.
Ja do takich celow uzywam http://www.symfony-project.org/plugins/lai...mDoctrinePlugin , nie wiem czy spelni wszystkie Twoje wymagania. Pzdr Ten post edytował bikerszymek 24.01.2011, 19:34:30 |
|
|
![]()
|
|
Właśnie o to mi chodziło...dzięki... powiedz mi jeszcze jak wyciągnąć error message z tego obiektu?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 22:41 |