![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się zrobić pętlę w jQuery, która pobierała by co określony czas dane z bazy? Czy raczej można to zrobić tylko Ajaxem?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 589 Pomógł: 91 Dołączył: 22.05.2008 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chyba kompletnie nie rozumiesz czym jest jQuery i/lub Ajax jeśli zadajesz takie pytanie.
Oczywiście do tego zadania musisz wykorzystać technologie Ajax. -------------------- Moja gra - scraby.io
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 64 Pomógł: 0 Dołączył: 31.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No właśnie nie wiem zbyt wiele
![]() jQuery zacząłem używać parę dni temu. Mam nadzieję że wszystkiego się dowiem gdy za rok pójdę na studia ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zanim zaczniesz korzystać z jQuery poducz się JavaScriptu?
1. Potrzebujesz aplikacji po stronie serwera, która w odpowiedzi na żądanie zwróci dane pobrane z bazy danych (np. w formacie JSON). 2. Musisz (bo w sumie to najbardziej wygodne rozwiązanie w tej sytuacji) wykonać żądanie AJAX (jQuery.ajax()), które te dane pobierze i obrobi. 3. Żeby wszystko działo się w pętli co jakiś czas musisz wykorzystać window.setInterval(). Cytat Mam nadzieję że wszystkiego się dowiem gdy za rok pójdę na studia Raczej bym na to nie liczył...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 04:18 |