![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem z pobieraniem danych z bazy danych :/
Spróbowałem takim sposobem : w kod php wrzuciłem :
Na moje oko to nie pobiera danych z bazy danych. Otwierając tą stronę pokazuje się : "Masz zł". Wiecie czemu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A na moje oko to nie znasz podstaw. Pierwszy lepszy kurs PHP + mysql i wiadomo o co chodzi
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Na moje oko to nie pobiera danych z bazy danych. Bardzo spostrzegawczy jestes. Jak wyzej -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Zdecyduj się czy chcesz pobrać "kasę" czy wszystko *. Przetłumacz sobie na "ludzki" język co napisałeś w zapytaniu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Masz coś takiego u mnie działa nie wiem czy oto chodziło ale złaozylem sobie dwie tabele i wszystko dziala
Ja nie jestem programistą ale próbuje co nieco jestem grafikiem ale może to co zrobiłem na coś się nada pozdrawiam Nie wiem dokładnie jaką masz baze i ile tabelek ale ja sobie zrobiłem tak jak wyżej. Jak chcesz to w exportuj swoją bazę z phpmyadmin w formie SQL to sobie tak jak masz stworze i dam Ci odpowiedź Ten post edytował pomier 23.01.2011, 12:36:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 2 Dołączył: 4.04.2006 Skąd: Karpacz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy dobrze zrozumiałem:
chcesz pobrać kwotę kasy dla zalogowanego użytkowania z tabeli "uzytkownicy" ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 20.01.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
tak, Grassmen. O to mi chodziło.
A pomier : Dzięki za kod ![]() ![]() @pomier : Niezbyt udaje mi się przetworzyć twój kod :/ i chyba się nie zrozumieliśmy, bo chodzi mi o coś takiego jak powiedział grassmen. Ale i tak wielkie dzięki ![]() Tak, grassmen, o to mi chodziło. Pomożesz mi ![]() W phpmyadminie mam bazę danych 'logowanie', a w niej tabelę 'uzytkownicy' , w której znajduje się pole 'kasa' . Typ tego pola to bigint(120) oraz jest użyte Null. A mój kod po przebudowie wygląda następująco :
Oraz też niezbyt rozumiem, czemu wywala mi błąd prz mysql_num_rows ![]() Ten post edytował lol2xdlol 24.01.2011, 12:25:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Zajrzyj TU
Temat: Jak poprawnie zadac pytanie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Naprawdę zanim zaczniesz zadawać pytania sięgnij po pierwszy lepszy podręcznik do sql. Wiesz jak można tłumaczyć to co napisałeś po uzupełnieniu gdzieniegdzie przecinków? Pobierz kasa oraz wszystkie kolumny z tabeli użytkownicy bazy logowanie, gdzie kolumna kasa jest równa $kasa podanego w skrypcie. Czy widzisz tu jakikolwiek sens? Ja nie. To ma być:
Pobierz kasę z tabeli użytkownicy bazy logowanie, gdzie id użytkownika (lub jego login) jest równy temu podanemu w skrypcie. Oczywiście to tylko początek bo potem te dane odczytane z bazy musisz jeszcze wyciągnąć z otrzymanego wyniku, a nie tak jak Ty to zrobiłeś, że w zmiennej $kasa masz od razu wynik. Tutaj sięgnij do tego JAK się odczytuje wyniki uzyskane z bazy danych po stronie PHP. Tak więc najpierw zacznij od przeczytania tego co znajdziesz w PODSTAWOWYCH kursach php i mysql. Bo ewidentnie bierzesz się do czegoś, czego nawet nie raczyłeś poznać nawet w podstawach. Gdybyś chciał poczytać to byś zauważył jak proste błędy robisz. -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 23:41 |