![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, mam taki oto banalnie prosty skrypt logowania:
Teraz, jak się mam zabrać za to, aby login oraz hasło było pobierane z bazy danych? Na chwilę obecną jest pre-definiowane na początku skryptu, a taki układ nie jest żadnym rozwiązaniem. Próbowałem na kilka sposobów, ale chyba za każdy się zabierałem od d^py strony bo nic mi z tego nie wyszło. Potrzebuję waszej pomocy! ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
google > logowanie mysql/php = "Około 15,200,000 wyników"
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 15.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Akurat ten punkt przebrnąłem i jak by to było rozwiązaniem, nie pisałbym. Jestem w sumie trochę zielony...
Jak pod to podstawić wynik z zapytania mysql?
Nie pytam o gotowca, bo nie w tym rzecz polega, wiem również że pewnie jest to jedna z bardziej podstawowych rzeczy, ale po prostu nie wiem jak się mam za to zabrać. Przebrnąłem przez naprawdę wiele skryptów logowania, ale albo były sesje bez pobierania rekordów z mysql, albo były skryty kombajny, albo były zwykłe logowania bez sesji. Dlatego też przyszedłem pytać tutaj o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dodałem komentarz gdzie możesz pobrać dane ale hasło nie szyfrowane ? od razu lepiej sobie odpuścić i na samym początku hashować hasła np przez sha1. -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Heh, jak zwykle im później tym mózg bardziej trzeźwy. Jakoś sobie w końcu dałem radę.
Wklejam kod, jakby jakaś zaginiona dusza kiedyś czegoś podobnego szukała.
O, a odpowiedzi nie zauważyłem. Owszem, kodowanie dorzucę, haszowanie, zabezpieczenia przed sql injection, wszystko w swoim czasie. Choć z drugiej strony, nie robię tego pod konkretny projekt, stronę or whatever. Po prostu bawię się mysqlem i php ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 00:02 |