![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2004 Skąd: Wisła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No cze,
więc chciałem aby przy głosowaniu w sondzie/ankiecie obok możliwych odpowiedzi w kwadratowym nawiasie Kod [] Pokazywały mi się wartości ile kto głosował.
Co do ogólnej liczby i odpowiedzi... Ogólna liczba to [php:1:39a859fed7]<?php $suma w pliku sonda.php ?>[/php:1:39a859fed7] Natomiast np. Odpowiedź 1 z sondy: [php:1:39a859fed7]<?php $tab["tak"] też w pliku sonda... ?>[/php:1:39a859fed7] Trochę to tutaj pomieszałem więc podam przykład: Sonda: Jak podoba się wam strona?? 1:Bardzo [22] --- 2:Tak sobie [55]------ te liczby znajdują się w pliku sonda.php jaki kod dać na stronę?? 3:Porażka [3]-----/ -------------------- **********************************
http://www.cob.xx.pl - Fan Club fińskiej kapeli Children Of Bodom!!! + Forum PHPBB W te wakacje zlot nad jeziorem w Tresnej!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:d3b5a92dff]<?php
//... echo 'Bardzo [<b>'.$tab["tak"].'</b>]'; echo 'Tak sobie [<b>'.$tab["tak_sobie"].'</b>]'; echo 'Nie [<b>'.$tab["nie"].'</b>]'; $suma = $tab["tak"]+$tab["tak_sobie"]+$tab["nie"]; echo 'ilosc glosow : $suma'; //... ?>[/php:1:d3b5a92dff] o to chodzi? -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wystarczy pobrać z tabeli w MySQL (jeżeli w niej masz sondę) i najzwyczajniej w formularzu wywietlić to co chesz wraz z jego odpowiedziami.
-------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2004 Skąd: Wisła Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm no to tak... sondy nie mam opartej o msql. Wyniki są zapisywane w sodna.txt i poprostu oddzielone '#'... No ale co do tego kodu to nie wydaje mi się by n zadziałał bo sonde mam w pliku index.htm a $suma w pliku sonda.php... nie widzę powiązania tych plików w twoim kodzie...
Ale wiem jak zrobie... poprostu przeszukam źródło strony sonda.php i znajdę tam kod dzięki któremu sonda.php bierze liczbę głosów z pliku tekstowego w którym są zapisane wyniki... -------------------- **********************************
http://www.cob.xx.pl - Fan Club fińskiej kapeli Children Of Bodom!!! + Forum PHPBB W te wakacje zlot nad jeziorem w Tresnej!!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bylo tak odrazu
![]() [php:1:dffa6899d8]<?php $plik = fopen("wyniki.db", 'r'); $line = fgets($plik, 4096); $czytaj = explode("#", $line); fclose($plik); //drukowanie wyników echo 'TAK [ $czytaj[0] ]'; //pierwszy string echo 'TAk SOBIE [ $czytaj[1] ]'; //drugi string echo 'NIE [ $czytaj[2] ]'; //trzeci string $suma = $czytaj[0]+$czytaj[1]+$czytaj[2]; echo 'wszystkich glosow: $suma'; ?>[/php:1:dffa6899d8] i powinno dzialac -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 445 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Pisałe, że s porozdzielane znakiem "#". Możesz pobrać zawartoć pliku i [manual:19dfa710ee]explode[/manual:19dfa710ee]m wycignć ineresujce Cię liczby do tablicy i najnormalniej wywietlić obok odpowiedzi.
EDIT: Co do kodu shpy'a, to trzeba zamienić znak " na ', bo znak $ i cała reszta umieszczona w apostrofie ' jest wywietlana dokładnie jak wpisano, a w wyniku czego nie uzyskamy zawartoci zmiennej, tylko jej nazwę. -------------------- Don't worry, be happy!
Gadu-Gadu: 1687784 Darmowe komponenty na stronę WWW - licznik księga gości shoutbox chat kalendarz data godzina imieniny IP host przeglądarka odwiedzającego ankieta sonda |
|
|
![]()
|
|
Ok dzięki wszystkim!!! Już wszytstko działa!!! Nowe doświadczenie jest....
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:30 |