![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Próbuję napisać prosty skrypt, który po wypełnieniu formularza wysyła wygenerowany plik (danymi z formulaza) na maila. Formularz i nakładanie tekstu na obrazek już zrobiłem, ale teraz chciałbym dopisać, żeby ten obrazek wysyłał się na maila w postaci .pdf (załącznik) Problem polega na tym, że nie zabardzo wiem jak zapisać wygenerowany plik .pdf na dysku? i wysłać go na maila. Tak generuję plik .pdf:
Działa prawidłowo, jednak nie wiem jak teraz wysłać to na maila. Dodam tylko, że wiem jak zrobić skrypt wysyłający maile z załącznikiem. Proszę Was o pomoc. Z góry dzięki. Ten post edytował emajl22 22.01.2011, 15:32:30 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może zamiast ezStream użyj output i rezultat zapisz file_put_contents?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
A mógłbyś coś jaśniej? Bo kurcze ciężko mi wyszukać potrzebnych informacji, a pierwszy raz mam styczność z tą biblioteką. Oczywiście nie mówię tu o file_put_contents. No i dzięki za ogólne podsumowanie problemu.
Ten post edytował emajl22 22.01.2011, 16:19:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja nie mam styczności z tą biblioteką ale z opisu klasy wynika że można zrobić coś takiego:
file_put_contents('plik.pdf', $pdf->output()); |
|
|
![]()
|
|
Ok, pomogło
![]() Teraz jak mam to dodać do załączniku w mailu? Bo myślałem, że wiem, no ale wyszło jak wyszło. Zawsze pisząc formularz kontaktowy, dodawałem plik za pomocą <input typ="file" />, a teraz się pogubiłem, bo chodzi o to, żeby skrypt dodał automatycznie załącznik i wysłał maila. Nazwę pliku trzymam w sesji. Z góry dzięki za pomoc. Ten post edytował emajl22 22.01.2011, 19:04:07 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.06.2025 - 12:55 |