![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, tworzę stronę o turniejach DARTa i nie mogę wymyślić jakie utworzyć tabele i jakie relacje - tutaj przykład co chciałbym wyświetlać:
info o uczestniku - imię, nazwisko, e-mail, zdjęcie, ulubione pole - zajęte miejsca w danym turnieju +punkty za miejsce (zestawienie z kilku lat) - zajęte miejsca w danym roku +punkty za miejsce (zestawienie z kilku lat) - wybryki (np. max itp.) w danym turnieju (zestawienie z kilku lat) info o turnieju - data i czas odbycia - sędziowie 1-3 - miejsca 1-n (imię nazwisko użytkownika) +punkty za miejsce, gdzie n= 12 || 16 || 32 || 64 - wybryki (imię nazwisko użytkownika) proszę o jakieś nakierowanie jak to poukładać. pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Moja propozycja nazwy tabeli dowolne
![]() uzytkownicy: ID - INT PRIMARY AUTO_INCREMENT imie - varchar (50) nazwisko -varchar (50) sedzia - tinyint(1) Turnieje: ID - INT PRIMARY AUTO_INCREMENT data - datetime nazwa - varchar (255) Wyniki: id_turnieju id_uzytkownika miejsce - tinyint(2) Wybryki: id wybryk - varchar(255) id_turnieju id_uzytkownika sedziowie: id_turnieju id_uzytkownika Ja zrobiłbym to mniej więcej tak. Zapewne dałoby się to jeszcze mniej lub więcej zoptymalizować to tylko mój pomysł i nie trzeba się z nim zgadzać ![]() -------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Też bym tak zrobił... a jeżeli ci to nie wystarczy, to próbuj sam jakoś to ułożyć...
Ten pomysł akurat jest bardzo dobry |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:03 |