![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Otóż mam problem z uploadem zdjęcia do bazy mysql (BLOB).
Tworzę sobie formularz:
Próbuję zdjęcie odebrać, by następnie poprzez przygotowaną funkcję dodać je do bazy Controller
Nie wiem jak dostać się do "treści" pliku... Otrzymuję jedynie jego nazwę. Będę wdzięczny za każdą pomoc. Ten post edytował d_hrabia 22.01.2011, 15:03:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Chryste panie.
Nie wiem czy do wszystkich jeszcze dotarło ale mam nadzieję, że do Ciebie dotrze w ten sposób. ZAWARTOŚCI ZDJĘĆ NIE DODAJE SIĘ DO BAZY DANYCH. Normalnie zapisujesz je na dysku a ścieżki do nich w bazie danych. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 7.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chryste panie. Nie wiem czy do wszystkich jeszcze dotarło ale mam nadzieję, że do Ciebie dotrze w ten sposób. ZAWARTOŚCI ZDJĘĆ NIE DODAJE SIĘ DO BAZY DANYCH. Normalnie zapisujesz je na dysku a ścieżki do nich w bazie danych. Ale to nie oznacza, że danych binarnych nie można w bazie zapisać! (nie chodzi mi tu o to jak jest poprawnie, a jak nie) Pytanie wciąż aktualne... EDIT Niekatualne. Poradziłem sobie "brzydkim" sposobem: $zdjecie = file_get_contents($_FILES['zdjecie']['tmp_name']); Ten post edytował d_hrabia 22.01.2011, 15:04:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:24 |