![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 39 Dołączył: 6.12.2010 Skąd: localhost Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mój problem polega na tym, że mam dwa divy jeden pod drugim. Pierwszy div to div z postami, który automatycznie rozciąga się pionowo.I chciałbym zrobić, by ten drugi div przesuwał się w dół razem z pierwszym divem. Szukałem już na Google, ale tam nie ma nic co mogłoby mi pomóc. ![]() -------------------- Wspieram akcję "jQuery i AJAX to nie język programowania"
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Standardowo drugi div się przesunie bo taka jest logika pozycjonowania statycznego.
Pokaż kod, screenshot może. Tak w ciemno nic nie możemy wydedukować. PS Domyślam się, że w pierwszym divie masz opływanie na jakimś elemencie większym. W takim razie dla drugiego divu daj clear: both. Pamiętaj jednak, że opływanie jest wskazanie tylko do bardzo specyficznych sytuacji (albo do wszystkich dla IE6 ^^). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamieszczaj kod na forum. Za niedługo adres może być nieaktualny, a z porad korzystają też inni przez google.
Najpierw może przeczytaj dobrze kurs CSS-a. Jak div ma być pod nim skoro oba mają pozycjonowanie absolutne? Aby div-y były zależne od siebie muszę mieć pozycjonowanie statyczne - standardowe. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 07:44 |