![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Piszę właśnie prosty upload zdjęć i napotkałem pewną przeszkodę.
Otóż, czy jest możliwość "wyciągnięcia" bezpośrednio z pliku graficznego daty wrzucenia go na serwer? Chodzi mi o taką opcję jak jest w systemach (typu Windows), data utworzenia pliku (lub data modyfikacji). Jeśli istnieje taka funkcja w php to byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź. Pozdrawiam. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
filemtime - data ostatniej modyfikacji pliku
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 459 Pomógł: 26 Dołączył: 1.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli jak wrzuce jakiś plik na serwer przez php, to data modyfikacji zmieni się na datę uploadu na serwer, dobrze myślę?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Cytując php.net:
Cytat This function returns the time when the data blocks of a file were being written to, that is, the time when the content of the file was changed.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję ślicznie. Pozdrawiam.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:54 |