![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam , przejdę odrazu do rzeczy, więc tworze sobie taki portalik "klanowy" ale mam problem z jedną rzeczą mianowicie nie mogę znaleźć funkcji która umożliwiała by mi wstawienie danego ciągu znaków co daną ilość znaków(dokladnie 1600-1680)
![]() Na obrazku zaznaczyłem o jaką przestrzeń mi chodzi.String który chciałbym wstawić ma po prostu zamknąć div'a i otworzyć drugiego(efekt książek na stronie ![]() Ten post edytował nekomata 20.01.2011, 23:36:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Jeśli cały post ma być przeniesiony na drugą stronę:
2) Jeśli post ma być podzielony w miejscu w którym ilość znaków przekroczyła dopuszczalną:
Mam nadzieję że dobrze zrozumiałem problem i myślę, że to powinno zadziałać. Nie jest to co prawda jakieś profesjonalne rozwiązanie, ale jest ![]() Ten post edytował Pikuss 21.01.2011, 00:27:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 353 Pomógł: 50 Dołączył: 28.07.2005 Skąd: Łaziska Górne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wordwrap
Może to pomoże. -------------------- Sposób na życie? Uśmiech na twarzy :D
"Widzę więcej, wiem więcej, tak to jest mniej więcej" "NIE kradnij, rząd nielubi konkurencji" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurde, myślałem że da się sprawę załatwić czymś w rodzaju wordwrap'a. mam taki pomysł ale nie wiem czy to by wypaliło mianowicie :
1.Zapisałbym wszystkie posty do stringa. 2. zarzucił na to preg_replace który zamieni 1600 obojętnie jakich znaków na 1600+mój string. tylko tu kurde problem bo nie za bardzo mi wychodzi z tym preg_replace'm EDIT: Problem rozwiązany, więc dla potomnych którzy napotkają się na ten sam problem zostawię ten funkcję którą właśnie napisałem (chyba moja pierwsza pożyteczna ![]()
Dziękuję wszystkim za pomoc,temat do zamknięcia. Ten post edytował nekomata 21.01.2011, 01:11:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:31 |