![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam pewien problem z usunięciem plików z folderu na serwerze. Na localhost działa mi wszystko, pliki z folderu są kasowane a następnie folder usuwany. Jednak na serwerze pliki z folderu nie chcą się skasować. Chmod mam ustawione na 0777. Proszę o podpowiedź co robię źle. Oto mój skrypt CODE <?php
$nazwa_folderu =test;//podajemy nazw? folderu do oczyszczenia i usuni?cia $dir = opendir($nazwa_folderu); while(false !== ($a = readdir($dir))) { //pobieramy w p?tli nazwy plików z folderu if($a!='.' and $a!='..') { //je?eli nazw? pliku nie jest . lub .. chmod($nazwa_folderu, 0777); //zmieniamy uprawnienia na 777 unlink($nazwa_folderu."\\".$a); //usuwamy go } } closedir($dir); rmdir($nazwa_folderu); //usuwamy pusty folder ?>
Powód edycji: [thek]: BBCODE!!! Za recydywę Ostrzeżenie(+10%). Nie pierwszy raz używasz go źle i nie pierwszy raz Ci o tym któryś z modów mówi.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Włącz pełne raportowanie błędów
Temat: Jak poprawnie zadac pytanie -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 19.02.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zwraca mi taki komunikat
CODE Warning: unlink(test\175897411054.jpg): No such file or directory in Wim co ten komunikat oznacza, ale nie wiem jak się go pozbyć |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Sprawdź czy plik istnieje file_exists
Poza tym i po sprawie. EDIT BY thek: Nie wiem czy ma uprawnienia dla exec, ale powinno mu to faktycznie pomóc w tym i wielu innych problemach z plikami. Zwłaszcza jeśli za folder da / ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Siedzę i kombinuje i nic nie wychodzi. Jak sprawdzam, czy w folderze są pliki to wypisuje mi je że są. Oto kod:
ale jak spróbuję folder wyczyścić, dodając unlink
to dostaję taki komunikat Cytat Warning: unlink(test\175897411054.jpg): No such file or directory in... Proszę o podpowiedź co robię źle ![]() |
|
|
![]()
|
|
No przecież ty sprawdzasz czy istnieje folder a nie plik. Przyjrzyj się no.....
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:35 |