![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2008 Skąd: Pabianice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
proszę o pomoc przy poniższym kodzie,
powoduje on wyświetlenie komunikatu (przykładowa akcja) po najechaniu na element (zdarzenie), akcja wykonuje się z opóźnieniem 2sek
kod działa, ale... chciałbym aby akcją się nie wywoływała w przypadku gdy kursor opuści element przed upływem 2sek, czyli chodzi o zatrzymanie / przerwanie akcji w momencie opuszczenia elementu przez kursor. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
addEvents + mouseenter, mouseleave + cancel
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 18.08.2008 Skąd: Pabianice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
addEvents + mouseenter, mouseleave + cancel nie działa zwraca: fAkcja.cancel is not a function zrobiłem tak:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A nie powinno być po prostu:
? Nie używam i nigdy nie używałem MooTools. Użyłem google i dokumentacji (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) http://docs111.mootools.net/#$clear |
|
|
![]()
|
|
A nie powinno być po prostu: ? nie zadziałało, ale chyba sobie poradziłem, zrobiłem:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Swoją drogą patrząc na same docs to widzę, że można by to skrócić do
Od razu mówię... Z MooTools to mój pierwszy w życiu skrypt i to napisany tylko na podstawie dokumentacji, bez uruchomienia i przetestowania gdziekolwiek (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif) EDIT: Twój nie działa gdy wyjdziesz i poczekasz, bo brak mouseleave zdefiniowanego. Weź to co poniżej. Właśnie sobie skrypt przetestowałem...
Powód edycji: [thek]: Poprawiony, na bank działający
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 03:04 |