![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam czytałem manuala preg_match ale nie mogę rozwikłać jak zrobić żeby preg_match wczytywało tekst z pomiędzy <title type='text'>Tytuł2</title> żeby nie czytało tytuł tylko żeby wyświetlało tytuł 2 i tytuł 3
. Ten post edytował Mikolaj.on 19.01.2011, 20:14:30 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie znam się za bardzo na preg_match ale chyba zapomniałeś znaczków rozpoczęcia.. poza tym ja jak chce coś "zmatchować" konkretnie to podaje co jest przed i co jest po i jeszcze jak chcesz parę rzeczy wyłapać na raz to daj preg_match_all
działający kod to zapodaj print_r na $matches i jesteś w domu. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 68 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
print zastąpiłem echo. Chodzi mi jednak bo mam problem z 'text' jak widzimy nie jest to " i nie wiem jak zrobić by czytał jedno takie '
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początku i na końcu musi być raczej | lub # , nie znam się ale nie wydaje mi się aby była flaga slash :| |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 452 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie jest flaga tylko delimiter, cytat z manuala:
Cytat Often used delimiters are forward slashes (/), hash signs (#) and tildes (~). The following are all examples of valid delimited patterns. /foo bar/ #^[^0-9]$# +php+ %[a-zA-Z0-9_-]% Slah, hash, oba są prawidłowe. Ważne żeby kończyć tym samym znakiem którym się otwierało. -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Niestety nie rozwiązuje to mojego problemu ciągle Coś innego pokazuje
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 695 Pomógł: 65 Dołączył: 27.07.2009 Skąd: Y Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
z niezrozumiałych mi przyczyn to rozwiązanie nie działa..
|
|
|
![]()
|
|
już lepiej ale dalej nie to co trzeba pokazuje jakieś inne linijki do tego dopisuje
tu jest strona żeby przetestować czy działa http://regexp.pl/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 728 Pomógł: 76 Dołączył: 12.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po preg_match_all daj:
-------------------- gry flash online
Dobry hosting i tanie odnowienia domen firma: masternet. Zarabianie bez wysiłku na domenach bez ruchu: prolink. |
|
|
![]()
|
|
Działa tylko teraz losuje sobie które dodać jedne dodaje innych nie i wychodzi
a powinno być
. . |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 226 Pomógł: 61 Dołączył: 20.08.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jest XML. Z tego się danych nie wyciąga wyrażeniami regularnymi.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 17.08.2025 - 22:37 |