![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 13.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aplikacja ma pobierać plik html / parsuje html i wstawia do bazy - napisana jest w symfony 1.4
przy plikach html do 2 mb działa oki - około 6000 rekordow wstawia do bazy i dziala oki Główny kod wygląda tak:
Przed metodą _summary() robiłem zapis do plik - wykonywał się bez problemu. Podejrzewałem, że gdzieś przekracza przydzieloną pamięc. Ale funkcja memory_get_usage() zwraca wyniki na poziomie 100 MB a przydzielone jest 256 MB. Dziwi mnie też brak działania funkcji die(); ktoś ma jakiś pomysł ... ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Trochę za mało danych podałeś. Co konkretnie (kod) robią te trzy metody? Co jest w logach?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 13.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Metoda: _cleanTempTable
Główny kod:
Wynik: oki - tabel wyczyszczona ------------------------------------------------------- Metoda: _importContent Główny kod: Pobiera plik html - i czyta tr - błędów w kodzie html nie ma na 101%
------------------------------------------------------- Metoda: _summary Wyświetla html ale do niej nie dochodzi więc kod zbędny Pomiędzy 2 a 3 metodą program "gubi się" ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:15 |