![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich. Mój pierwszy post na forum a więc z krótkim wstępem.
Postanowiłem se dziś iż czas najwyższy nauczyć się tworzyć strony (HTML, CSS, PHP) . Siedzę więc od rana i składam jakiś podstawowy wygląd. Niestety nie idzie mi coś z wypozycjonowaniem stopki. Mój kod:
Aktualnie stopka przyczepiona jest do dolnej krawędzi przeglądarki. Zależy mi jednak aby zawsze była przyczepiona do spodu najniżej umieszczonego diva. Czyli jeśli tekst w div.tresc jest krótki, stopka przylega do spodu div-ow prawego i lewego. Jeżeli natomiast tekstu w div.tresc jest bardzo dużo, stopka styka się z dnem tego właśnie div-a. Mam nadzieję że nie namotałem za bardzo ![]() PS. Poczytałem trochę forum i napotkałem na uwagi dotyczące zbyt częstego stosowania position-absolute, a nie bardzo wiem jak się bez tego obejść. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Hmm te BRy sa super:) wywal position: fixed; ze stopki, chyba
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Praktycznie musiałbyś jeszcze zamienić kolejnością divy prawy,lewy,srodek i wyśrodkować srodek margin: 0 auto. Ale nie chciało mi się edytować HTML ![]() Masz zagadkę na całą noc, dlaczego tak, a nie tak jak Ty zrobiłeś ![]() Ten post edytował Damonsson 19.01.2011, 02:41:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kilka modyfikacji i działa jak należy. Wielkie dzięki
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.07.2025 - 19:23 |