![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jestem początkujący i mam mały problem z uzyskaniem nazwy pliku, który jest zapisany w pliku xml. Prośiłbym bardzo o podanie funkcji jQuery która taka nazwę pliku zwróci. Oto przykład: Nazwa jaką chcę uzyskać to: "a_0_120_0_0.jpg" teoszkę objaśnień nazy pliku "a_" - jakaś nazwa "0_" - seq "120_" - value "0_" - cols-1 "0_" - rows-1 A fragment kodu XML opisujący ten obrazek wygląda tak:
będę wdzięczny za każdą pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Do poczytania:
- selektory CSS (albo XPath) - do czego jest drugi parametr w funkcji $ (jQuery) - metoda .attr() To wszystko, czego potrzebujesz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a czy mógłbym prosić o jakiś przykład
szukalem w googlach jakis przykladow i nie bardzo je rozumiem. najczesciej sa to przyklady z plikami php. wystarczy mi jedna linika kodu pobierajacego te dane z pliku xml pokazujaca w jaki sposob jest to kompletowane w nazwe. z gory dzieki wiem ze ma to wygladac mniej wiecej jakos tak:
pomozecie to troszke uzupelnic? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 00:47 |