![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jestem samouczkiem jeśli chodzi o php...
![]() Przejedzmy do mojego problemu.. posiadam bazę danych już gotową z którego korzysta inny skrypt niestety jest on napisany we flashu i nie potrafię wyjąć z niego żadnych formularzy czy gotowych kodów... a więc tak pisze formularz rejestracji lecz już na początku napotkałem na problemy ponieważ rejestracja tamtego skryptu korzysta z 2 tabelek a najgorsze dla mnie jest to ze pole id (auto incorect) przepisuje sie jakos do 2 tabeli client_id może na początek przedstawię struktury 2 tabelek : x ![]() y ![]() a tu kod rejestracji :
Co zdążyłem zauważyć client_id z tabeli x = id z tabeli y ... zapytanie2 nie wykonuje żadnego insertu do tabeli co moze byc przyczyna ? Z góry dzięki za podpowiedzi .... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"auto incorect"
![]() Drugie zapytanie się nie wykonuje bo go nie każesz wykonywać. Użyj mysq_query również do $zapytanie2 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zmieniłem zapomniałem o tym ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po wykonaniu pierwszego zapytania użyj funkcji mysql_insert_id(), w niej znajdzie się numer dodanego usera.
Np. $newid = mysql_insert_id(); ... VALUES($newid,'null','null'... |
|
|
![]()
|
|
wielkie dzięki nie wiem co bym bez ciebie zrobił chyba bym sobie z tym nie poradził ostatnie pytanie jak zrobić by w createddate wpisywała się data w takim formacie jak już zapisywano ją wcześniej czyli 2011-01-15 11:04:00
|
|
|
![]()
|
|
W zapytaniu wstawiasz zamiast 'null'
NOW() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 21:53 |