![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Pobrałem z bazy danych pole, w którym mam zapisane cyfry oddzielone "|". Następnie przypisałem ta wartość zmiennej:
I wrzuciłem do explode: Ale wyrzuca mi Array. To dlatego, że tamta zmienna też była tablicą? I jak to "naprawić"? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co znaczy wyrzuca Ci array?
Explode zwraca tablicę. Kolejne cyfry masz w $e[ 0 ], $e[ 1 ], itd... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Przeciez explode zwraca tablice, wiec co ma ci wyrzucac jak nie array? Bulki z kremem?
Nie: echo $e; a: print_r($e); -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedy echo zmieniłem na print_r to wywaliło:
Array ( [0] => 1 [1] => ) zamiast Array |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 455 Pomógł: 69 Dołączył: 23.10.2004 Skąd: Oświęcim Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I w czym problem?
Jeśli nie wiesz jak wykonywać operacje na tablicy, to proponuję przeczytać kurs o jakichś podstawach PHP. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Pytanie z serii:
"Hej, w pudełku mam jabłko. Zaglądam do pudełka a tam... jabłko. Pomóżcie" ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 495 Pomógł: 245 Dołączył: 1.07.2009 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Będę trochę bardziej wyrozumiały od kolegów... jeśli chcesz wyświetlić każdy element z $e to użyj pętli np. foreach:
Ale generalnie to to są podstawy podstaw. Ten post edytował sadistic_son 17.01.2011, 22:06:12 -------------------- Uśpieni przez system, wychowani przez media,
Karmieni zmysłami, próżnymi żądzami... -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- Jesteś zbyt leniwy, żeby się zarejestrować? Ja jestem zbyt leniwy aby Ci pomóc! -+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+-+- |
|
|
![]()
|
|
Cytat Będę trochę bardziej wyrozumiały od kolegów... Ty nie jesteś wyrozumiały tylko bawisz się we wróżkę. Przecież mickes27 nie napisał w czym problem prócz tego że robi explode, w wyniku którego zgodnie z manualem powinien otrzymac tablicę i on otrzymał tablicę, co mowi mu o tym i echo i print_r i my a on się dziwi nadal ze ma tę tablicę.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, to foreach pomogło. Masz pomógł
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.06.2025 - 05:33 |