![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam jakąś niezgodność. Wszystkie zmienne zaczynające się od $w to zmienne wpisane przez użytkownika, dla przykładu wypełniam je trzema literkami 'aaa'.
Wszystkie inne zmienne to liczby jedno/dwucyfrowe. ECHO tuż przed Insertem dałem tylko dla sprawdzenia czy zmiennym zostaje przypisana wartość. ECHO wyświetla po przecinkach poprawne wartości, żadna zmienna nie jest pusta a jednak rekord do bazy nie dodaje się. Miałem dłuższy czas przerwę, jestem samoukiem i po prostu nie mogę skumać teraz czemu to nie działa. Połączenie z bazą jest.
Tabela wygląda tak:
Pozdrawiam ![]() Ten post edytował CryWolf 17.01.2011, 21:55:47 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Skoro nie dodaje sie rekord do bazy, znaczy ze masz blad zapytania.
Jak wyswietlic błąd zapytania masz napisane tu: Temat: Jak poprawnie zada pytanie -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 9.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Cel zatwierdzono! Życzymy powodzenia w realizacji!<a href='mojecele.php'><br>Zobacz moje cele</a>"; i efekt: ZAPYTANIE: BŁĄD:Zapytanie by�o puste. Jak puste, co to znaczy? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
nie: $sql = mysql_query("INSERT INTO cele VALUES ('', '$jaa', '$wnazwacelu', '$wsposobcelu', '0', '$priorytetcelu', '$wuwagiocelu', '$prywatnosccelu', '$realizacjanrdniamiesiacacelu', '$realizacjamiesiaccelu', '$wrealizacjarokcelu')'");
a: $sql = "INSERT INTO cele VALUES ('', '$jaa', '$wnazwacelu', '$wsposobcelu', '0', '$priorytetcelu', '$wuwagiocelu', '$prywatnosccelu', '$realizacjanrdniamiesiacacelu', '$realizacjamiesiaccelu', '$wrealizacjarokcelu')'"; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki, jeszcze coś nie działało bo powinien być jeden średnik mniej na końcu, ale dodało się. W razie czego będę kontynuował temat
![]() Mam coś takiego i znalazłem funkcję potwierdzającą:
Niestety nie wiem jak taką postać włączyć do mojego formularza znajdującego się w ECHO z >> "" a nie >> ' ' Zastanawiam się także, od którego miejsca usunąc fragment, żeby zlikwidować to location.href Liczę na pomoc, pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 143 Pomógł: 19 Dołączył: 7.09.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to nie php tylko javascript...
|
|
|
![]()
|
|
A gdzie napisałem, że to PHP? po prostu nie chciałem zakładać nowego tematu
![]() refresh Ten post edytował CryWolf 17.01.2011, 21:44:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:19 |