Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [HTML][JavaScript] jQuery nagle padł
Slash0r

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,
Mam problem z JS a dokładniej z jQuery. Do niedawna na na tej stronie wszystkie elementy wykorzystujące JS działały prawidłowo. Dzisiaj, po tygodniu, chciałem zakończyć pracę nad tą stroną i tu problem. jQuery nagle się wyłożył, nie działa nic co jest związane z nim (menu rozwijane u góry, slider z obrazkami w headerze, akordeon rozwijający panel statystyk wyjazdu). Nie mam pojęcia co się mogło stać. Tydzień temu wszystko idealnie działało a teraz nagle coś się rozkraczyło (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif)

Wszystko co potrzebne z kodu strony jest dostępne poprzez wyświetl źródło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Z góry bardzo dziękuję, pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 5)
zordon

-----

spróbuj jquery odpalić z lokalnego, a nie zewnętrznego serwera.
od tego bym zaczął
+Quote Post
kalmaceta

-----

konsole js zobacz, bo sypie błędami

Ten post edytował kalmaceta 17.01.2011, 14:12:28
+Quote Post
Slash0r

-----

Cytat(zordon @ 17.01.2011, 14:09:03 ) *
spróbuj jquery odpalić z lokalnego, a nie zewnętrznego serwera.
od tego bym zaczął

Nie ma możliwości odpalać z lokalnego, bo na serwer bikestats.pl nie da się nic wgrywać. Z niego idzie tylko całe php, a reszta musi być z remote`a.
+Quote Post
zordon

-----

hmm to spróbuj link do jquery podpiąć z innego źródła... jeśli nagle, bez Twojej interwencji coś przestało działać to pewnie albo na tym, albo na serwerze, na którym leżą pliki js (niekoniecznie nawet samo jquery) ktoś zmienił ustawienia htaccessa, może ustawił jakiegoś firewalla... ogólnie brak możliwości wrzucenia plików js na serwer to problem.
Spróbuj zrobić test, tworząc mini-stronę bez jquery, ale z jakimś prostym skryptem js czy w ogóle będzie to działać.
+Quote Post
Slash0r

-----

Cytat(zordon @ 17.01.2011, 14:46:47 ) *
hmm to spróbuj link do jquery podpiąć z innego źródła... jeśli nagle, bez Twojej interwencji coś przestało działać to pewnie albo na tym, albo na serwerze, na którym leżą pliki js (niekoniecznie nawet samo jquery) ktoś zmienił ustawienia htaccessa, może ustawił jakiegoś firewalla... ogólnie brak możliwości wrzucenia plików js na serwer to problem.
(...)

Jest taka opcja, ale CSS jest na tym samym serwerze i działa (IMG:style_emoticons/default/worriedsmiley.gif) Ale i tak spróbuję przenieść.

EDIT
I działa (IMG:style_emoticons/default/aarambo.gif) Nie wpadłem, że można wsadzić cały JS do kodu szablonu a nie ściągać go ze źródła zewnętrznego albo wewnętrznego. Tak zrobiłem teraz i śmiga. Będę jednak szukał miejsca, gdzie będę mógł wstawić to JS, po zrobił mi się syf w kodzie, a tego nie nawidzę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Jednak zadziwia fakt, że CSS jest ściągany z slash0r.cba.pl i działa, a JS ściągany z tej samej strony już nie.

EDIT 2
Przeniosłem JS na stronkę http://www.yourjavascript.com/ i wszystko śmiga (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)

Ten post edytował Slash0r 17.01.2011, 15:41:36
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.12.2025 - 16:58