![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 4 Dołączył: 15.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej ludziska, mam pewien problem z plikiem .htaccess...
Mianowicie, posiadam sewer wirtualny Ogicomu i domene podpieta na podkatalog XXX/YYY/ZZZ. Do folderu ZZZ wrzucam .htaccess of nastepującej zawartosci... Kod RewriteEngine On RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule .* index.php/$0 [PT,L] I cooo? Dostaje internala. ( 500... ) ! Problem pewnie banalny, ale na usprawiedliwienie mam to ze jestem nieprzytomny dziś. : / A terminy gonią... Od razu zaznacze ze na localu i 2 innych serwerach śmiga. Wrzucałem pliki z nawet jedną linijką i enterem i to samo. Ogólnie gdziekolwiek wrzuce jakikolwiek .htaccess dostaje ten błąd. Bez nich wszystko śmiga, ale o ladnych linkach mozna pomarzyc. Any ideas panowie ? @edit: oczywiscie infolinia od 3 godzin "zajęta". Ten post edytował pejott 17.01.2011, 12:54:04 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czyli, że z pustym .htaccessem też błąd ? To wtedy raczej wina serwera. No chyba, że jakieś dodatkowe opcje musisz włączyć. Jeśli nie to sprawdź wersję Apache jaka jest na serwerze i pod nią pisz regułki. Niestety mogą być niekompatybilne wszędzie.
-------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod RewriteEngine On
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -f [OR] RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} -d RewriteRule ^(.+)$ index.php/$1 [L] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Od razu zaznacze ze na localu i 2 innych serwerach śmiga. Wrzucałem pliki z nawet jedną linijką i enterem i to samo. Ogólnie gdziekolwiek wrzuce jakikolwiek .htaccess dostaje ten błąd. Bez nich wszystko śmiga, ale o ladnych linkach mozna pomarzyc. Spróbuj zapytanie kierować jako QUERY_STRING -> czyli dodaj znak zapytania po rozszerzeniu. Nie wszystkie serwery tolerują tworzenie pseudokatalogu. ![]() -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 81 Pomógł: 4 Dołączył: 15.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedzi ludziska, ale nic nie pomogło... : /
Najlepsze jest to, że nadal nie udało mi się dodzwonić na infolinie. Zdobyłem dwa numery komórkowe ( sic ! ) do ludzi od zaplecza serwerowego i oni też nie odbierają. RESPEKT. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Łe, w przypadku Ogicomu mnie to nie dziwi.
![]() ![]() Cytat Dzięki za odpowiedzi ludziska, ale nic nie pomogło... : / A które konkretnie rozwiązania testowałeś? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Wszystkie 3 propozycje. Nie wiem, już nawet zastanawiałem się czy nie mam klątwy na tych plikach bo masakra.
Sprawdziłem teraz na darmowym hostingu i ta sama sytuacja. Dobiłem się do OGISHITU, ale tam odsyłają od adresu @ do formularza i z powrotem. Skończyło się na tym, że oni już są po pracy i odezwą się po weekendzie. Może ktoś ma serwer w tej firmie i posiada działający plik .htaccess ? Bo jakoś nie mogę uwierzyć, że trafiło mi się felerne konto lawl. Pozdrówki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 04:04 |