![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki skrypt z pewnej strony i niestety nie działa.
Wrzuciłem tylko go do testowego pliku i zgłasza błąd Parse error: syntax error, unexpected ';' in C:\Program Files\VertrigoServ\www\stronicowanie22.php on line 5 Nie wiem co jest nie tak ale stoję w miejscu i nie wiem jak to naprawić.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamień na Czytaj komunikaty ;-) -------------------- strony www lublin
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 159 Pomógł: 0 Dołączył: 21.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję ale teraz nie wiem dlaczego pokazuje mi rekordy na jednej stronie
Licznik dobrze liczy bo pojawia się 1, 2 i Następna strona Po kliknięciu następna przechodzi z stronicowanie22.php?page=news&page=1 na stronicowanie22.php?page=news&page2 czyli ok ale niestety pokazuje te same rekordy co na pierwszej stronie (wszystkie z tabeli 8). Wprowadziłem zmianę sugerowaną w komentarzach innych użytkowników Cytat na początku po zmiennych z bazą „$idzapytania” dodałem 2 linie kodu = „$max_zapytanie = ‘SELECT * FROM tabela WHERE news_id’; // żeby się pozbyć głupiego limitu [ustalamy max stron] $max_idzapytania = mysql_query($max_zapytanie);” i zamieniamy linijkę: „$ilosc_wierszy = mysql_num_rows($idzapytania);” na „$ilosc_wierszy = mysql_num_rows($max_idzapytania);” Mi po tych zmianach elegancko wyświetla bo, tak to uznaje Limita w Select’cie i zamiast dzielić przez ilosc rzeczywistych rekordów, dzieli przez ilość możliwych wyświetlanych rekordów…no mam nadzieje, że dostane pochwałę ? i zmienisz trochę kod, żeby nie wprowadzać młodych w błąd ;D Bez tej modyfikacji wyświetla po np 5 rekordów na stronę ale niestety nie wyświetla 1,2 Następna strona tylko 1 i to w dodatku nie jest link. Ten post edytował lukaszk 17.01.2011, 11:51:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Jeśli dajesz kod, to daj cały, a nie wycinek! Tutaj w tym nie ma wcale pobierania wierszy wyniku tylko paginacja. I to działa jak sam piszesz. Ty zaś masz byka przy sklecaniu zapytania do bazy. Tam skopałeś LIMIT i dlatego pokazuje te same wyniki zawsze.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Ten kod kod odpowiada za wyświetlanie rekordów. Dałem tylko jedną wartość aby zobaczyć jak to działa.
Co jest dokładnie nie tak z select-em. Ok powiedzmy że sobie poradziłem. Wiem że takie coś powinienem zrobić na zasadzie GET jakoś łatwiej mi przychodzi POST. Z czasem będę to optymalizował więc to niebawem Poniższy kod odpowiada za wyświetlanie Pierwsza - Poprzednia (warunkowo) - ...TU NUMERY............... - Następna (warunkowo) - Ostatnia (warunkowo) Jak zrobić aby skrypt zaznaczał na której jest stronie. A także w obecnej chwili jeśli mam 200 stron w paginacji wyświetli numery od 1 do 200 wiem że to było wałkowane ale do innych przykładów. Więc jak zrobić aby wyświetlone zostały [1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10]...[200] Bardzo proszę o pomoc.
Ten post edytował lukaszk 17.01.2011, 19:29:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:31 |