![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem z formularzem kontaktowym.
W pliku kontakt.php mam taki kod: Kod <?php if($_POST['wyslij']) //Gdy wcisniety jest przycisk wyslij w formularzu { mail('fgffgf@gmail.com', $_POST['temat'], $_POST['komentarz'], 'From: '.$_POST['email_nadawcy']); } else { ?> <form method="post" action="kontakt.php"> E-Mail: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="email_nadawcy" size=60> Temat: <INPUT TYPE="TEXT" NAME="temat" size=60> Komentarz: <TEXTAREA NAME="komentarz" rows=10 cols=30></TEXTAREA> <input type="submit" name="wyslij" value="wyslij"> </form> <?php } ?> Chciałem to zrobić na zasadzie, że wiadomość wysyłana jest mój adres fgffgf@gmail.com. I teraz nie wiem czy nie muszę zmienić przypadkiem coś w pliku php.ini w polach: Kod SMTP = localhost smtp_port = 25 sendmail_from = |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 5 Dołączył: 13.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Windows czy linux? Co by nie było musisz doinstalować sobie serwer pocztowy na localhoscie.
http://pl.php.net/manual/en/mail.requirements.php http://pl.php.net/manual/en/book.mail.php -------------------- strony www lublin
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
poza tym musisz dodać nagłówki, bo inaczej nigdy nie zadziała.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 10.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie mógłbyś powiedzieć dokładniej gdzie mam co wstawić? bo serwer już zainstalowałem. I czy pole "sendmail_from =" w php.ini może być puste, bo zmieniałem je, a nie pamiętam jaka była domyślna wartość.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
A może zerknąłbyś w wyszukiwarkę? Zwłaszcza tekst "wysyłanie maila ze strony" itd.
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:16 |