![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mój problem jest taki jak na obrazku, czyli te dziwne paski przewijania po prawej stronie. Problem ten występuje tylko w chrome i IE. W operze i FF wszystko jest w porządku. Da radę to jakoś naprawić? ![]() ![]() Zamieszczam fragment CSS, który za to odpowiada. Kod /* list-style: pos1 pos2 po3; * parameter: * pos1: none | disc | circle | square * pos2: inside | outside * pos3: none | url('arrow.gif') * more info under: http://www.w3schools.com/css/css_list.asp */ .xmap ul { display : block; list-style : none; margin : 44; padding : 0; } .xmap ul li { margin : 43; padding : 0; background : transparent; } .xmap a img { border : none; } .xmap ul.level_0 ul { list-style : inside square; padding : 0; } .xmap ul.level_1 li { padding : 0 0 0 2em; } .xmap .active { font-style : italic; } Pozdrawiam! Naprawdę nikt nie ma pomysłu co może powodować ten problem? Wklejam dodatkowo kod html strony na której to się dzieje. Kod <div class="xmap"><div class="contentpaneopen"><h2 class="menutitle">Main Menu</h2> <ul class="level_0"> <li><a href="XXX" title="XXX">XXX</a></li> <li><a href="XXX" title="XXX">XXX</a></li> <li><a href="XXX" title="XXX">XXX</a></li> <li><a href="XXX" title="XXX">XXX</a></li> </ul> </div></div> Teraz zauważyłem class="contentpaneopen". Musiałem ją przeoczyć. Wklejam te kody jakie o niej mam. CSS tworzyłem za pomocą programu artisteer. Kod .contentpaneopen span.small, .contentpaneopen td.createdate, .contentpaneopen td.modifydate { font-size: 75%; padding-bottom: 1em; } table.contentpaneopen, table.contentpane { margin: 0; padding: 0; width: auto; } table.contentpaneopen li { margin-bottom: 5px; } table.contentpaneopen fieldset { border: 0; border-top: 1px solid #ddd; } table.contentpaneopen h3 { margin-top: 25px; } table.contentpaneopen h4 { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; color: #333; } NIEAKTUALNE Udało mi się samemu rozwiązać problem. Rozwiązanie banalne, musiałem dopisać: line-height: 22px; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 07:58 |