![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nadzieje że ktoś zna odpowiedź na to pytanie:)
Mam plik jakiśtam.js jest on inkludowany na główną stronę rzecz jasna i potrzebuje w tym pliku umieścić trochę php, chcę tylko pobrać pewną zmienną. Mam tak zrobione, w ramach testów: <?php $sesja = "test"; ?> administracja = function() { var x = <?php echo $sesja; ?>; alert(x); } niestety nie działa to, pojawiam sie sam alert bez żadnego tekstu... Co musze poprawić ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kod PHP nie działa w plikach .js daj zamiast .js - .php
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 86 Pomógł: 20 Dołączył: 20.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czemu nie działa? Wystarczy odpowiednio skonfigurować serwer... Chociaż rzeczywiście wygodniej jest nazwać plik jako .php, a później wysłać odpowiedni header:
-------------------- -wdev-
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i pozniej do pliku php wrzucić <script type="text/javascript">i tutaj js umieszczać i będzie śmigać
![]() a na początku strony moge zrobić tak <script type="text/javascript" src="plik.php"> ![]() ![]() window.onload = function(){ // bla bla bla } |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
i jeszcze skladnia:
<?php $sesja = "test"; ?> administracja = function() { var x = <?php echo $sesja; ?>; alert(x); } poprawnie <?php $sesja = "test"; ?> administracja = function() { var x = '<?php echo $sesja; ?>'; alert(x); } -------------------- śmieszne obrazki
Kryzys: Ser jem spleśniały, wino piję stare i samochód mam bez dachu.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
Bartek i maly_sword - proszę używać BBCode.
@Brartek - jeśli plik .php ma robić za plik .js to w tym pliku <script type="text/javascript"> nie dajemy, traktujemy go jak zwykły plik .js |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do pobierania zmiennych z php do javascript, ogólnie to chyba najprościej walnąć ajaxem.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Co do pobierania zmiennych z php do javascript, ogólnie to chyba najprościej walnąć ajaxem. Nie wypisuj bzdur.
Ten post edytował Crozin 17.01.2011, 14:46:02 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 13:33 |