![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam drobny problem z moim projektem i już nieco brakuje mi pomysłów. A że problem jest stosunkowo oryginalny pozwolę go przedstawić szerszemu gronu zdecydowane lepiej znającemu się na tematyce niż ja (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Stoi sobie stronka www.klomnice.pl na joomli. Generalnie udało mi się z grubsza wyeliminować większość problemów oprócz niezgodności 3 dodatków występujących tylko w przypadku przeglądarki Chrome. Otóż w chwili gdy na stronie użyję galerii sigplus z włączonym stylem boxplus (np dział urząd -> o urzędzie) w chrome przestają działać skrypty odpowiedzialne za menu prawe (accordion menu) i górny rotator obrazków (jw simple image rotator). Sama galeria działa ok. Tam gdzie galeria nie ładuje swoich skryptów pozostałe moduły też działają ok. Problem stanowi tylko ich połączenie a konkretnie coś siedzącego w skryptach boxplusa. W ff, ie i operze problem nie występuje. Jak to ugryźć? Edit: Problem z rotatorem rozwiązałem. Problemem było wyzwalanie skryptu przez: if ( typeof window.addEventListener != "undefined" ) { window.addEventListener( "load", init_ahr, false ); } windows.onload=init_ahr też nie działało. Dołożyłem:
i śmiga. Z menu jest podobny problem. Nie działa wyzwalanie skryptu przez:
Podmiana domredy na load nic nie daje. Może ktoś wie czym to zastąpić? I czemu to przestaje działać po załadowaniu skryptu boxplus.min.js? Ten post edytował zigif 18.01.2011, 17:54:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 4 Dołączył: 27.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź czy przypadkiem tam nie ma nic odnośnie width i height w tych skryptach. Chrome jak chrome - ładuje js natywnie, czyli wcześniej muszą być wczytane obrazki żeby można było pobrać ich wymiary.
Czyli image.oncomplete = function() { tutaj dopiero pobieram } Niby poprana sprawa, ale baaaaardzo upierdliwa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 16.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Edit:
Opiszę problem i rozwiązanie z grubsza dla potomności. Załadowanie skryptu boxplusa z dodatku sigplus w przeglądarce chrome owocuje brakiem uruchamiania się wszelkich skryptów wywoływanych przez "window.addEvent” i „window.addEventListener”. Widać chrome jest tak szybka, iż sama za sobą nie nadąża. (IMG:style_emoticons/default/aaevil.gif) Rozwiązaniem problemu jest drobna modyfikacja innych skryptów tak aby zamiast wspomnianych metod odpalać je z opóźnieniem przez "window.onload = setTimeout("stosowna_funkcja();", 1000);" Pewnie lepszym rozwiązaniem byłoby poprawienie boxplusa ale szczerze mówiąc nie bardzo wiem jak. Jeśli ktoś ma ochotę się skusić tu znajdzie skrypt który powoduje problemy. Ten post edytował zigif 20.01.2011, 09:32:58 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 18:10 |