![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam tabele, które potrzebne tzn. "Oceny", "Przedmiot","Oceny_wybieranie" I mam następujący kod przetwarzający:
Chciałbym zrobić by oceny wymieniane po przecinku były sprawdzane, czy każda z nich jest w tabeli "Oceny_wybieranie"... Proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 3 Dołączył: 21.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod $t = false;
foreach(oceny_po_przecinku as $p) { $t = false; foreach(oceny_wybierane as $ow) { if($p == $ow)$t =true; } if(!$t)break; } if(!$t)...//jakaś ocena się nie zgadzała |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 3 Dołączył: 24.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, rozumiem, że w miejscu "oceny_po_przecinku" dać zmienną '$oceny'...
A mogę to zrobić pytaniem mysql?
I potem dać w miejsce ocen po przecinku zmienną "$m". Jest to możliwe? odświerzam.... Nikt nie wie co zrobić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? A jeśli już to powiedziano, to nie bardzo skumałem... Proszę o bardziej szczegółowe wyjaśnienie... bo oceny_po_przecinku zależą od użytkownika dodającego oceny... Odpowiedz ktoś! (IMG:style_emoticons/default/Lkingsmiley.png) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 17:36 |