![]() |
![]() |
-Mistrzunio- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
ogólnie mam problem z uploadem plików dokładnie zdjęć gdyż sito jest przez sprawdzanie rozszerzeń pliku, także jeśli ktoś zmieni z "rar" na "jpg", to upload przejdzie pomyslnie, czy jest jakaś rada w php na taką przypadłość ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdzić typ mime pliku , wymiary obrazka
|
|
|
-Mistrzunio- |
![]()
|
Goście ![]() |
no ale [file][type] no to sprawdzam...
ale co muszę, tez wymiary ? nie ma innego sposobu ? no bo to [type], mozna oszukac |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Limituj wielkość jeśli chodzi np o avatary to daj 100kb..(100 bo 30 to przesada -.-) jeśli o duże zdjęcia to np 3 albo 5mb też starczy. btw myślę że jakby ktoś zapodał plik rar a ty byś na to zarzucił getimagesize to się chyba wykrzaczy nie? Ten post edytował nekomata 16.01.2011, 01:08:40 |
|
|
-Mistrzunio- |
![]()
|
Goście ![]() |
dobry pomysł z tym getimagesize()
czy jest sposób uniwersalny tzn dla wszystkich aktualnyhc formatów graficznych, dobra sprawdzę a manulala ;p Mam jeszcze pytanie jak zrobć aby np. zdjęcia które zostaną z uploadowane na moim serverze a później np. wyświetlone na stronie na której tmeatyka tzn keywords czy coś bedzie np. "harry potter" i będę chciał blokować takie zdjęcia, jak to zrobić ? |
|
|
-Mistrzunio- |
![]()
|
Goście ![]() |
to jak ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Chcesz zablokować hotlinkowanie zdjęć? Jeżeli tak to szukaj pod hasłem "zabezpieczenie przed hotlinkowaniem" itd.
|
|
|
-Mistrzunio- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzięki, brakowało mi tego słowa ;d
|
|
|
![]() ![]() |