![]() |
![]() |
-ARTYSTA- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam, mam nietypowy problem.
Po zamieszczeniu w .htaccess Kod AddHandler application/x-httpd-php5 .html .htm Wywala mi błąd 500. w pliku .htaccess znajduję się Kod RewriteEngine On RewriteRule ^([a-zA-Z0-9]+).html$ /index.php?akcja=$1 RewriteRule ^s,([a-zA-Z0-9\-\_]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=strony&id=$2 RewriteRule ^skomentuj,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=skomentuj&id=$1 RewriteRule ^news,([a-zA-Z0-9\-\_]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=news&id=$2 RewriteRule ^zapiszkomentarz,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=zapiszkomentarz&id=$1 RewriteRule ^skomentuj,([0-9]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=skomentuj&id=$1&strona=$2 RewriteRule ^skomentuj,([0-9]+),lastpage.html$ /index.php?akcja=skomentuj&id=$1&strona=lastpage RewriteRule ^archiwum,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=archiwum&strona=$1 RewriteRule ^archiwum,([0-9]+),lastpage.html$ /index.php?akcja=archiwum&strona=lastpage RewriteRule ^ksiega,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=ksiega&strona=$1 RewriteRule ^ksiega,lastpage.html$ /index.php?akcja=ksiega&strona=lastpage RewriteRule ^galeria,([a-zA-Z0-9\-\_]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=galeria&id=$2 RewriteRule ^galeria,s,([0-9]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=galeria&id=$1&strona=$2 RewriteRule ^oferta,([a-zA-Z0-9\-\_]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=produkty&id=$2 RewriteRule ^oferta,s,([0-9]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=produkty&id=$1&strona=$2 RewriteRule ^produkt,([a-zA-Z0-9\-\_]+),([0-9]+).html$ /index.php?akcja=produkt&id=$2 RewriteRule ^wynik,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=wynik&id=$1 RewriteRule ^archiwumsond,([0-9]+).html$ /index.php?akcja=archiwumsond&strona=$1 RewriteRule ^archiwumsond,lastpage.html$ /index.php?akcja=archiwumsond&strona=lastpage RewriteRule ^potwierdznewsletter,([a-zA-Z0-9\-\_\@\.]+),([a-zA-Z0-9]+).html$ /index.php?akcja=potwierdznewsletter&email=$1&kod=$2 RewriteRule ^potwierdz,([a-zA-Z0-9\-\_\@\.]+),([a-zA-Z0-9]+).html$ /index.php?akcja=potwierdz&email=$1&kod=$2 Wiecie może jak umieścić ten kod żeby strona działała? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy mógłbym kogoś prosić o pomoc?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Walnij AddHandler na koniec pliku i zrób po nim jeszcze Enter. Bywa tak, że brak entra po ostatnim wpisie powoduje Error 500, choć nie powinno tak być.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak jak pisałeś, i jednak w dalszym ciągu wywala błąd 500. Przy innych stronach ze cms, jeśli dodam AddHandler application/x-httpd-php5 .html .htm
również wywala błąd. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 23 Dołączył: 1.12.2003 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Najwyraźniej taki wpis nie jest prawidłowy na serwerze na którym to umieszczasz. Być może jest inny handler. Uzgodnij to z administratorem.
-------------------- Tani hosting - Hekko.pl | PHP 5.2/5.3/5.4/5.5/5.6 | MySQL 5.5 |
Hosting już od 49 zł rocznie! Domena pl do każdego pakietu! |
|
|
![]()
|
|
Admin serwera napisał mi że muszę "AddHandler application/x-httpd-php5 .html .htm" Bo wklejałem bez (php5) "5" i jak się wchodziło na stronę to się pobierał automatycznie index.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.06.2025 - 00:59 |