![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 283 Pomógł: 34 Dołączył: 21.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pracując dzisiaj z KO3 napotkałem błąd jak w tytule, który powodował moduł Auth. Wylogowanie (usunięcie ciastek), i ponowne zalogowanie pomogło. Problem powraca (trudno określić kiedy), mogę w późniejszym czasie przeprowadzić głębszą analizę Auth, ale może ktoś mi jej oszczędzi.
![]()
Coś jednak Auth nie jest głównym winowajcą, bo jakieś powołanie instancji session z Auth robi problem... problem zdarza się w różnych sytuacjach, np. usuwam rekord, a następnia muli, muli i po bardzo długim (to akurat wina długiego timeouta) czasie mysql has gone away. Przykładowo zarejestrowałem użytkownika, pokazało strone - potwierdzenie, po czym przejście na stronę główną już jest nie możliwe bo coś muli - nie mam pojęcia jak sprawdzić co, analizowanie bebechów Kohany średnio mi się podoba. ![]() Przykładowo wynik z Kohany po zarejestrowaniu (z sytuacji powyżej): http://img510.imageshack.us/img510/3495/profilerr.jpg Przetestowałem bazę na innym serwerze to admin stwierdził, że mu takie zapytanie bazę blokuje: (wtf w ogóle, skąd niby takie zap. miałoby blokować bazę)
Ten post edytował nmts 17.01.2011, 12:39:00 -------------------- Free Web Tools - narzędzia dla programistów, webdeveloperów i specjalistów seo...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.06.2025 - 16:49 |