![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 16.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pewien zastanawiający problem ze skryptem katalogu stron. Otóż baza kodowania jest w utf8, polskie znaki działają w niej poprawnie. Jedynie przy przenoszeniu strony na inny hosting kilka miesięcy temu, musiałem dodać w plikach skryptu odpowiadających za komunikację z mysql linijkę: Kod mysql_query("SET CHARACTER SET UTF8"); gdyż tworzyły się krzaki na stronie (skrypt jest przyswojony z iso-8859-1 na utf8). Natomiast obecnie, w bliżej nieokreślonym momencie (sam nic nie ruszałem na stronie ani w bazie, jedynie hostingodawca przenosił serwery) pojawiły się krzaki w nowo wysyłanych wpisach. Z formularzem wszystko jest w porządku, niestety dane nie są zapisywane prawidłowo w bazie. Z dotychczasowymi wpisami, tzn. z bazą wszystko jest w porządku. Gdy usunąłem powyższe zapytanie z pliku - nowe wpisy zapisywane są poprawnie, a dotychczasowe się krzaczą (wszystko na poziomie plików najpewniej, bo w bazie bez zmian). Nie bardzo mam pomysł, co może być źle w tym przypadku, dlatego liczę na jakąkolwiek pomoc. Pozdrawiam, |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 03:55 |