![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciałem poznać waszą opinię na temat takiego rozwiązania jak to: aplikacja do zarządzania stroną www. Jest ona stworzona dla wielu użytkowników. Z bazy danych pobierana jest jest konfiguracja strony dla danego użytkownika (struktura podstron, menu itd). Do bazy danych nie ma ograniczeń jednoczesnej liczby zapytań w danej chwili. Użytkownik dokonuje zmian na swojej stronie - dodaje artykuły, aktualności, definiuje galerie. Co myślicie o takim rozwiązaniu? Może dla każdego użytkownika osobno instalować panel? Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki to ma cel?
Rozumiem, że to do jakiegoś portalu, który ma udostępniać możliwość tworzenia stron www? -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 8 Dołączył: 10.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm, nie wiem czy dobrze Ci zrozumiałem ale chcesz zastosować jedną bazę danych dla wielu użytkowników ?
Osobiście już przez coś takiego przechodziłem (Tzn. jedną bazę danych dla strony wielojęzykowej) i jakoś nie potrafiłem tego ogarnąć. Odkąd stworzyłem jedną bazę dla jednego języka i dla każdej bazy oddzielne panel zarządzania to jest o wiele lepiej ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 1 Dołączył: 17.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powiem tak. Każdy użytkownik ma swoją bazę danych. Mam serwer www. Napisałem system cms. Użytkownik wchodzi na moją stronę na niej się loguje i uzyskuje dostęp do panelu zarządzania.. Po jego danych dostępowych jest rozpoznawany jego katalog ze stroną na serwerze oraz konfiguracja jego strony www. Użytkownik dokonuje zmian i zapisuje wyniki swojej pracy. Wszystko zapisuje sie do jego bazy danych. Wchodzi na swoją stronę i z tej jego bazy danych odczytywana jest zawartość.. Tylko może być taka sytuacja że z aplikacji cms mogą w jednym momencie korzystać wszyscy użytkownicy bo się akurat zalogowali do panelu zarządzania. I teraz się zastanawiam czy to nie będzie powodowało żadnych konfliktów w aplikacji. Mogę n użytkownikom zainstalować n systemów zarządzania albo mieć tak jak do tej pory dla n użytkowników jeden system..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 14:21 |