![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam dopiero zaczynam programowac w php wiec prosze o wyrozumialosc, mam taki problem napisalem prosty skrypt shoutboxa i mam taki problem ze nie wyswietla mi moich wpisow , prosze o porade co jest zle , co ewentualnie zmienic lub dopisac. Z gory dziekuje
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 392 Pomógł: 7 Dołączył: 11.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat $clase = "$addsb"; Zainteresuj się funkcjami file_get_contents(), file_put_contents(). Skrócisz trochę swój kod.
$file = "wpisy.txt"; $fp = fopen($file, "a"); flock($fp, 2); fwrite($fp,$wpisy); flock($fp, 3); fclose($fp); include('wpisy.txt'); -------------------- Jeśli Ci pomogłem wciśnij
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2011 Skąd: Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki poczytam, ale dla mnie jako przedszkolaka w php te funkcje ktorych użyłem sa bardziej zrozumiale . narazie bardziej nurtuje mnie dlaczego skrypt nie dziala a moze to faktycznie wina moich funkcji
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 314 Pomógł: 44 Dołączył: 12.11.2010 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to małe poprawki na twoim kodzie.. z file_get_contents i file_put_contents wyglądało by to mniej więcej tak
file_get_contents i file_put_contents są o wiele łatwiejsze według mnie(sam się wciąż uczę więc te moje poprawki się pewnie gdzieś wykrzaczą.sorry ![]() Mam nadzieję ze pomogłem. |
|
|
![]() ![]()
|
|
ok dzieki juz rozumiem no i faktycznie jest prosciej, teraz jeszcze szukam i szukam czytam i czytam kombinuje i nie moge znalesc jak zrobic aby wyswietlany tekst byl na d folmularzem:(
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
includuj go na początku a nie na końcu
![]() -------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 273 Pomógł: 21 Dołączył: 28.11.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zamienić kolejność?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
o kurczaki tepy jestem faktycznie
![]() ![]() ok to mam jeszcze jeden problem zw z wyswietlaniem moze jakas porada jak zmodyfikowac skrypt zeby kazdy wpis byl w nowej lini?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 449 Pomógł: 16 Dołączył: 25.05.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- \o/
|
|
|
![]()
|
|
kolejny problem z shoutboxem ,z waszapomoca doprowadzilem moj skrypt do takiej formy ze mam go juz w dwoch plikach
shoutbox_dodaj.php
shoutbox_pokaz.php
jak dzialaja chyba nie musze tlumaczyc . a teraz do sedna wzystko wyswietla sie bardzo fajnie tylko jest taki problem ze przykladowo pracuje na jednej przegladarce to widze wszystko co sie wyswietlilo ale jak juz przelacze na druga to wpisy wyswietlaja sie dopiero po odswiezeniu strony.Jak mam to rozwiazac zeby wpisy byly widoczne bez koniecznosci odswierzania? Próbowalem urzyc "Refresh" jakies propozycje czy to jest wogule mozliwe do zrealizowania ? Przepraszam ze pisze post pod postem ale zalezy mi na uzyskaniu odpowiedzi ktorej do tej pory nie znalazlem Ten post edytował gregov0 19.01.2011, 20:56:04 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Propozycja: kup sobie slownik
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Propozycja: kup sobie slownik dobra spoko kupie , ale czy to forum z j.polskiego? raczej nie o ortografi poszukam na wlasciwym do tego forum bo tutaj raczej nie o tym sie rozmawia. Ja szukam pomocy /rady z php . Ten post edytował gregov0 21.01.2011, 09:56:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 21:41 |