![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 1 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Chcę zrobić aby skrypt po wykonaniu zapytani w bazie wyświetlił komunikat ze wszystko zostało zakończone powodzeniem i po 5 sekundach przekierował na inną stronę. Próbowałem zrobić coś takiego, ale nie działą tak jak powinno. Kombinowalem na wiele sposobów ale nigdy tekst o poprawności nie byl wyswietlany przez te 5 sekund. co jest źle?
chciałem przekierowanie zrobic headerem ale sa jakies zmienne przekazywane i generuje bledy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 56 Dołączył: 3.06.2010 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj funkcji setTimeout() do opóźnienia w JS.
http://www.w3schools.com/js/js_timing.asp |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 1 Dołączył: 11.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok. Naskrobałem coś w JS i działa jak chciałem. Dzieki za podpowiedź. A ma ktoś pomysł jak to zrobi bez JS?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 711 Pomógł: 127 Dołączył: 5.07.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No jak pięknie działa w php. dzięki
Mam jeszcze jedno pytanie. Przesyłam z formularza dane do mojego skryptu php. On sprawdza ich poprawność i jeśli są dobrze wpisane wykonuje je. Jak zrobić że jeśli odnajdzie błąd poprzez jednego z "if'ów' pokaże komunikat i cofnie do strony wpisywania danych po np. 5 sekundach i tutaj ważne żeby po prostu jej nie odświeżył ale aby dane w formularzu zostały takie same jak przed wysłaniem. da sie to jakoś zrobić? Mam nadzieje że w miarę jasno to opisałem |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Pokaż kod, wróżka ma wolne (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
|
|
|
![]()
|
|
Wiem ze ogólnie pewnie można to napisał 100* łądniej i czytelniej ale działa hehe Rozchodzi się o to by te else były wyswietlane podobnie jak komunikat z zakączenie pomyślnego i by wracało do formularza z zachowaniem danych które już tam są. Chyba że standardowo na stronach robie się to jeszcze inaczej... Nie ogarniam zbytnio tego algorytmu jaki się stosuje. np. z podświetlaniem błędnie wpisanego inputa.. Ten post edytował michal_s 14.01.2011, 13:49:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 467 Pomógł: 39 Dołączył: 7.11.2010 Skąd: Raz tu, raz tam Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Zapisuj dane w sesji a pozniej z sesji je wyswietlaj
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:00 |