![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (10%)
|
Witam
Nie wiedzialem jak zatytulowac ten temat, mam nadzieje ze w miare intuicyjnie wiadomo o co chodzi Mam przykladowo formularz: [php:1:312ffb0bc1]<?php for ($i=3;$i<7;$i++) { $k = rand(1,20); echo"<input type=text name="pozycja[$i] " value="$k">"; } ?>[/php:1:312ffb0bc1] Teraz chcialbym odczytac to do jakiejs zmiennej, aby: zmienna1[0] - ma zawierac wartosc od pozycja[3]; zmienna1[1] - ma zawierac wartosc od pozycja[4]; zmienna1[2] - ma zawierac wartosc od pozycja[5]; [...] mam nadzieje ze w miare jasno sie wyrazilem. chodzi oto ze nie zawsze pozycja[$i] ida po kolei (3,4,5 i od 0), moze to byc rowniez 5,9,20, wiec domyslam sie ze nie obejdzie sie bez foreach(). z gory dziekuje pozdrawiam |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 554 Pomógł: 0 Dołączył: 4.04.2002 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%)
|
[php:1:4fc5cc59de]<?php
//spsob 1 $zmienna = array(); foreach($_POST['pozycja'] as $val){ $zmienna[] = $val; } //sposob 2 (jesli nie zalezy ci na kolejnosci) $zmienna = array_reverse($_POST['pozycja']); //sposob 2 (jesli zalezy ci na kolejnosci) $zmienna = array_reverse(array_reverse($_POST['pozycja'])); ?>[/php:1:4fc5cc59de] [przeniesione z forum php] -------------------- "Real children don't go hoppity-skip unless they are on drugs."
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 01:54 |